GORDANA DALA OTKAZ U DNEVNIKU: Direktorka poliklinike u programu uživo sve sasula gradonačelniku

Autor:

Svet

24.09.2021

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gordana Buljan Flander, direktorka Poliklinike za zaštitu dece i mladih Grada Zagreba, podnela je ostavku na tu poziciju. To možda ništa ne bi bilo čudno da ona to nije uradila uživo u vestima

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Gordana Buljan Flander

 

Gordana Buljan Flander, direktorka Poliklinike za zaštitu dece i mladih Grada Zagreba, podnela je ostavku na tu poziciju. To možda ništa ne bi bilo čudno da ona to nije uradila uživo u vestima, tačnije u Dnevniku Nove TV.

- Gospodine gradonačelniče, nakon što tri meseca nisam uspela da dođem do vas, tražeći podršku za rad ustanove, ja vam večeras podnosim neopozivu ostavku. Nadam se da ćete naći stručnjaka, ili da ga već imate, koji će nastaviti da vodi ovu ustanovu na način da i dalje ostane prepoznata i primer prakse u Evropi. Poštujem pravo svakog gradonačelnika da bira svoje saradnike - rekla je na početku Gordana Buljan Flander.

Objasnila je zašto je pokrenula sudski postupak.

- Ja sam tražila privremenu meru isključivo za portal H-Alter s obzirom na to da je dva meseca pisao vrlo ružne članke, članke koji su bili puni neistina, koji su blatili rad stručnjaka poliklinike, rad Poliklinike. Pokušali smo na razne načine i davanjem informacija i uredniku i novinarki da utičemo na to da imaju prave informacije. Međutim, iz teksta u tekst informacije su bile sve manje istinite. Poslali smo sedam-osam demantija - rekla je.

Kako je navela, ona nije protiv slobode medija.

- U obrazloženju presude stoji da je "mera donesena jer je novinar povredio osnovnu novinarsku etiku i zloupotrebio pravo na slobodu medija". Dakle, ni jedna slobodna nije apsolutna. Možemo razgovarati o tome gde prestaje sloboda medija i počinje blaćenje stručnjaka i otežavanja rada jedne ovakve ustanove - kaže Buljan Flander.

Podsetimo, Opštinski građanski sud u Zagrebu prekjuče je portalu H-alter odredio privremenu meru zabrane objavljivanja tekstova o zagrebačkoj Poliklinici za zaštitu dece i mladih, kao i o direktorki te ustanove, Gordani Buljan Flander, a povod za takvu odluku suda niz je od deset tekstova novinarke Jelene Jindre, pod nazivom "Sistem za zaštitu ili za zlostavljanje dece", koji su od 13. juna do juče objavljivani na portalu H-alter.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading