MILU ĆE SE SUDITI ZBOG KRŠENJA USTAVA? Predsednik Crne Gore je podsticao nemire na Cetinju, Ustavni odbor Skupštine PRESEKAO!

Autor: Republika

Svet

22.09.2021

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ustavni odbor Skupštine Crne Gore većinom glasova je podržao Predlog za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je Milo Đukanović odgovoran za nedavno podstrekivanje nasilja na Cetinju uoči ustoličenja mitropolita Joanikija, kao i za izazivanje ozbiljne krize u zemlji.

Foto: Tanjug/AP

Milu Đukanoviću se crno piše zbog izazivanja haosa na Cetinju 

Crnogorski predsednik Milo Đukanović uskoro bi mogao da odgovara zbog kršenja Ustava sopstvene zemlje budući da je Ustavni odbor njene Skupštine većinom glasova  podržao Predlog za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je on prekršio odredbe vrhovnog državnog zakona.  

Predlog je podnela Socijalistička narodna partija (SNP) čiji je predstavnik, Dragan Ivanović, istakao kako se predsednik Đukanović nedavno pojavio na Cetinju uoči ustoličenja mitropolita Joanikija, iako je znao da će to podstaći i mnoge njegove sledbenike da učine to isto i da na tom mestu uzazovu nemire. Time je, kako je naveo Ivanović, jasno da predsednik mora da odgovara zbog svojih postupaka i podstrekivanja građana na nasilje i na haos.  

Inavovićev stav je podržao i Vladimir Martinović, poslanik Demokratske Crne Gore, rekavši da je Đukanović prekršio Ustav i da su predsednik i njegov savetnik za bezbednost, Veselin Veljović, činili sve da dođe do haosa.

- Propali pučisti jesu pokazali nemoć, ali to ne znači da odgovorni za podstrekavanje nemira ne treba da odgovaraju - poručio je Martinović, prenosi Informer.

S druge strane, Predrag Sekulić, poslanik Milove Demokratske partije socijalista (DPS), kazao je da su motivi predlagača isključivo politički.  

- Čudi me da se sad pozivaju na odvojenost crkve i države, a crkva ih je sastavila - rekao je Sekulić i dodao da Cetinjski manastir istorijski nije bio mesto za ustoličavanje, te da je za to indstrukcija došla od "Srbijanske pravoslavne crkve".  

Po pitanju najnovije situacije u zemlji oglasio se i Branko Radulović (PzP), koji je upozorio da postoji latentna opasnost da se Crna Gora troši ekonomski, zdravstveno...

- Jedan od naših najvećih problema je Đukanović. To govorim 30 godina. Lupao sam mu tužbe, hteo fizički da se obračunamo... Ima argumentacije da ga sudovi pošalju gde mu je mesto, moje će ga tužbe poslati tamo - naglasio je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading