MILO NAPAO PUTINA, PA UDARIO I NA SRBE! Crnogorski predsednik potpuno izgubio kompas: Vi ste sramota, boli vas uspeh Crne Gore!

Autor: Republika

Svet

22.09.2021

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski predsednik Milo Đukanović ostrvio se na Moskvu, Vladimira Putina i Srbiju nakon što je portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova, istakla kako je za aktuelnu nestabilnost u Crnoj Gori odgovoran upravo on, pokušavajući da se ponovo domogne vlasti.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Milo Đukanović opet udario na ruskog predsednika Putina  

Crnogorski predsednik Milo Đukanović potpuno je izgubio kompas, što se vidi i po najnovijem saopštenju njegovog kabineta kojim se reagovalo na izjave portparolke ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marije Zaharova, da su optužbe Ðukanovića na račun zvanične Moskve i Ruske pravoslavne crkve njegov pokušaj da se vrati na vlast.

Besan zbog toga što je svima jasan cilj njegovih prljavih igara, Đukanović se ostrvio na Rusiju i njenog predsednika Vladimira Putina, a zatim, potpuno očekivano, ponovo udario na sve srpsko, optužujući zvanični Beograd za "velikosrpsku ambiciju". 

Rusija i Ruska pravoslavna crkva destabilizuju Crnu Goru u pokušaju da udovolje imperijalnim ambicijama zvanične Moskve i velikosrpskim ambicijama Beograda. Ponovo iz Moskve stižu izjave u kojima se odomaćila reč "sramota". Reč koja najbolje odgovara onome što čine predstavnici i svetovne i duhovne vlasti Rusije, nastavljajući sve otvorenije da se mešaju u unutrašnje stvari Crne Gore, uz grubo klevetanje šefa prijateljske države. Izmišljajući pritom da većina građana Crne Gore podržava SPC - navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika Crne Gore i ističe da Moskvu i Beograd najviše boli uspeh njegove zemlje i njena evroatlantska orijentacija.

Ðukanović je u Njujorku, posle neformalne radne večere lidera Zapadnog Balkana čiji je domaćin bio visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozep Borelj, ocenio da su u regionu ponovo na snazi retrogradne politričke ideje "uglavnom inspirisane prekompozicijom granica na Zapadnom Balkanu i stvaranjem uslova za formiranje uvećanih, nacionalno i verski homogenih država".

- Ukazao sam da to smatram vrlo retrogradnim i apsolutno pogubnim, o čemu svedoče gubici koje smo imali na prostoru ex Jugoslavije ranih 90-ih godina, a koje su posledica upravo tadašnjih ideja istovetnih današnjim idejama - istakao je crnogorski predsednik i dodao da su svi sagovornici u Njujorku dobro razumeli ta upozorenja i zajedno pozvali EU da uz inicijaciju visokog predstavnika za spoljnu i bezbednosnu politiku, Borelja, uloži dodatne napore, da pomogne Zapadnom Balkanu kako bi dosegao u bliskoj budućnosti svoju evropsku perspektivu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Pera

22.09.2021 10:08

Milo Đukanović kod Milanovića tražio da se skloni kad dođe bekstvo. Gori o Mesića. Svest kao NDH. Pa to komšija. Ne stabilna ličnost. Kraj njemu svakako blizu.

Odgovori 13 1
Suvi

22.09.2021 10:49

Dno dna ... nema gde vise poslednji trzaji milaa , treba ga uhapsiti pod hitno za sav lopovluk od gradjana ... na kraju tako ce i biti , svakome dodje po svoje da plati kad tad ... tako je od pantiveka bilo i bice ...

Odgovori 14 2
Slobodan Basic

22.09.2021 12:04

SRAM te bilo pa sto izgubi izbore za parliament.Ti si lopov I necovek kome je dosao kraj vladavine koja je unistilavtvoim lopovlukom Crnu Gori.Sramota je da uopste I promolis glavu .Glava koja je puna mrznje.Crkva je pravoslavna oduvek bila Srbska .Jesi li ti Srbin sta si crnogorsc to nisam cuo sem da je Crna gora naziv Zemlje.Neces uspeti Moras biti uhapsen .Da je KRIVOKAPIĆ izdajnik I ditran istina je .Ali Neces dugo kraj lopovluka je dosao Onda sledi optuznica italije. Itlad za lopovluke I bogacenje.Objasni na cijoj grbaci se obogati.Braco Srbi Iz Crne gore na izborima recite ne Jel drugog izlazak Nema.Da je KRIVOKAPIĆ bio pravi premijera koga narod izabra odavno bi bio uhapsen na cetinjubkod biranja Metropolitan.Komunisti znaju da kradulazu siluju a privredu neznaju tok privredu I'm je nepoznat.A sto vreda Rusiju nece se to zavrsiti na Dobro .Vidi se uspeh privrede Nema Ali I'ma integracija .Hapsite zlo I coveka koi izaziva krvo prolice medu bracom

Odgovori 19 5
borac za pravdu

22.09.2021 13:43

Milo u Pravu si svi su navalili na C Goru i BH smetaju im ali mogu da ti pljunu pod prozor

Odgovori 2 40