MILOVE KOMITE KREĆU U RUŠENJE VLASTI! Ekstremisti počeli da se organizuju i najavljuju NEVIĐENI UDAR NA PODGORICU!

Autor: Republika

Svet

20.09.2021

16:14

Ekstremistička organizacija PKS bliska crnogorskom predsedniku Milu Đukanoviću, koja je nedavno prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju izazvala opšti haos, najavila je još drastičnije akcije jer, kako tvrdi, međunarodna zajednica nije podržala njen bunt.

Tanjug/AP/E. Tahirović, R. Prelić

Milove komite udaraju na Krivokapićevu vladu   

Ekstremistička organizacija Patriotski komitski savez (PKS), bliska crnogorskom predsedniku Milu Đukanoviću, počeo je da se organizuje za rušenje vlasti u Podgorici, najavljujući dosad neviđeni udar. 

Kako su istakli u saopštenju, na akciju ih je navelo to što međunarodna zajednica nije podržala njihov nedavni bunt protiv ustoličenja mitropolita Joanikija, pa su pozvali da im se u "borbi za promene u zemlji" priključe sve partije, intereltualna elita, kao i predstavnici manjinskih naroda.  

- Crnogorkim dogovorom trebalo bi da se zaborave sve dosadašnje nesuglasice, optužbe i nadgornjavanja. Građani, podržite u svojim sredinama pravo Crne Gore da u 21.veku bude sekularna i građanska država svih - navodi se u saopštenju PKS u kom se spominju i vanredni parlamentarni izbori.    

- Pozivamo građane da podrže svaki crnogorski dogovor i da zajedno doprinesemo raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, kao krajnjeg cilja, na kojima bi porazili ove nacionalističke i asimilatorske snage, koje Crnu Goru guraju u propast, i to ne samo u nacionalnom, već i svakom drugom smislu - egzistencijalnom, zdravstvenom, socijalnom, obrazovnom, kulturnom - istakle su komite, prenosi Tanjug. 

youtube.com/printscreen

Komite su na Cetinju nedavno izazvale haos 

Prema tvrdnjama Milove organizacije, međunarodna zajednica, posebno Evropska unija, ne daje dovoljno podrške borbi za univerzalna ljudska i građanska prava, posebno pravo na slobodu veroispovesti nacionalnih Crnogoraca.

- Oni ne razumeju opravdani bunt u našoj državi - dodali su u saopštenju. 

 

Komentari (0)

Loading