ODZVONILO DON MILU: Sprema se velika akcija u Crnoj Gori, FBI UDARA NA ĐUKANOVIĆA?!

Autor: Republika

Svet

14.09.2021

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorskom diktatoru na funkciji predsednika države Milu Đukanoviću po svemu sudeći bliži se politički kraj, pošto je američki Federalni istražni biro (FBI) uvrstio crnogorski kriminal na spisak transnacionalnih organizovanih kriminalnih grupa od posebnog značaja, koje vršenjem krivičnih djela svake godine nanose značajnu finansijsku štetu SAD.

Republika

Foto: Tanjug/Uprava policije Crne Gore/Ilustracija

Izgubio poverenje Zapada: Milo Đukanović

Ovaj podatak osvanuo je u zvaničnoj internet prezentaciji FBI, u kojoj se navodi da mafijaške grupe iz Crne Gore, među kojima su kavački i škaljaraski klan, imaju političku i finansijsku podršku države.

Agencija je objavila da krimi-grupe u toj državi imaju političku i novčanu podršku koja finansijski ugrožava SAD.

Državna podrška kriminalu

Vladimir Dobrosavljević, politički analitičar i istoričar, navodi za Alo da je ovom objavom FBI doslovno gurnuo prst u oko Milu Đukanoviću, aktuelnom predsedniku Crne Gore.

- Od 2017. godine počeli su da „padaju" brodovi sa velikim tovarima kokaina, a koji su dolazili iz dalekih zemalja. Ti prljavi poslovi počeli su finansijski da ugrožavaju čitav Balkan, ali i velike sile poput Amerike, koja na to daje odgovor. FBI je odavno targetirao predsednika Crne Gore i istraga koja bi se protiv njega pokrenula mogla bi ozbiljno da ga ugrozi - objašnjava Dobrosavljević.

Republika

Foto: youtube.com/ Alternativna Televizija

Vladimir Dobrosavljević

Prema njegovim riječima, pad predsednika Đukanovića i njegovih političkih i kriminalnih saradnika mogao bi se očekivati kada FBI pošalje agente iz više zemalja s ciljem da zanavijek iskoreni kriminal u Crnoj Gori.

- Specijalno obučeni agenti pratiće tokove prljavog novca koji se sliva u kasu političara i kriminalaca u toj državi, kao i na koji način se on legalizuje. Informacije do kojih bi došli mogle bi da stave tačku na klanove koje Crna Gora podržava, ali i na samog šefa te države - podvlači Dobrosavljević.

Brojne prevare

Njegove reči potvrđuju informacije iz prezentacije FBI, u kojoj se navodi da crnogorski klanovi ne deluju po tradicionalnoj hijerarhiji, već oko etničkih udruženja i prijateljskih veza.

- Oni su agilniji, organski i zasnovani su na konkretnim akcijama. Spretni su i u usvajanju novih tehnologija, povećavajući na taj način sposobnost da prošire svoju bazu kriminalnog tržišta kroz prevare omogućene internetom - objašnjeno je u prezentaciji.

- Tu spadaju prevare sa pasošima, prevare u vezi s uređajima iz sistema obezbeđenja, krađe, prevare u zdravstvu, prevare sa nekretninama, u osiguranju, pranje novca, trgovina drogom, šverc ljudi, prostitucija i iznuda - piše u objavi Federalnog istražnog biroa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
zora

14.09.2021 09:13

Bravo DON MILO. Uspeo si da od siljkurana postanes veliki bos. Nadm se da ce ti presesti zadnjih 30 godina kada se tvoj narod davio u bedi i nemastini a ti izigravao boga na zemlji. Mislim da ce i tvojoj supruzi presesti Diorove patike od hiljadu eura. Samo napred FBI IMA DOSTA POSLA.

Odgovori 47 5
Vuk07

14.09.2021 16:11

Don Milo spremio avion za Argentinu. Ja mislim da ce biti nevidljiv kad poleti iz Crne Gore a jos manje vidljiv na destinaciju koju treba da sleti. Pogadjajte ko bezi sa Milom i sta ce sve biti u Avionu. Kao i svaki diktator koji ima svoj hobi, i misli da posle treba da se prozivi u emigraciji. U Crnoj Gori ostace svi u cudu Milo Djukanovic nestao kao duh, kako je to moguce. I svi ce da osete olaksanje Vala ne vidjeh manjeg naroda u jednoj drzavi a doneli su toliko glavobolje svetu. Tako ti je to Kolubija ima Pabloa Escobara mi Montenegrosi imamo Don Mila Djukanovica. Ponos Crne Gore

Odgovori 17 4
Vuk07

14.09.2021 16:56

Milo je ponos Crne Gore . Kolumbija ima Pabloa Escobara a mi Montenegrosi Don Milo Djukanovica on ce nas nahrani sa belim brasnom niko nece gladovati. I gledacemo u njega kao u boga Al ponovo problem on je Ateista kod njih ne postoji bog. Ali smrcu svi.

Odgovori 12 1