SRBIN RADIO KAO KONOBAR U HRVATSKOJ! Otkrio insajderske podatke, a onda je KRENULA RAFALNA PALJBA - JADAN JE ONAJ KO TEBE ZAPOŠLJAVA

Autor: Republika

Svet

12.09.2021

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladić iz Srbije izazvao je pravu buru kad se nedavno oglasio povodom sezonskog posla u Hrvatskoj!

Republika

Foto: pixabay.com

Konobar nosi piće, foto: Ilustracija

Srbin je tokom leta radio na jednom hrvatskom ostrvu kao konobar u restoranu, a svoja iskustva opisao je pre nekoliko dana na popularnom forumu "Reddit" i privukao pažnju medija u regionu.

Korisnike foruma, podsetimo, najviše je zanimalo da li je imao problema u Hrvatskoj zato što je Srbin.

Kao i svaki drugi stranac

- Ne, samo što je neki idiot od konobara puštao Tomposonove pesme i uzvikivao: "Za dom spremni", ali je poslat kući sledeće nedelje. Ovako, što se ostalog tiče, korektno sam prihvaćen, kao što bi i svakog drugog stranca prihvatili, imao sam solidan smeštaj i ne tako solidne cimere, jestivu hranu i to je to - zaključio je mladić.

Mladić je naglasio da je na posao u restoranu na ostrvu došao bez skoro ikakvog iskustva i da se mnogo mučio dok sve nije savladao pošto niko nije hteo da mu se posveti i pokaže kako stvari funkcionišu.

Zdravstveno osiguranje nije imao, a pored korektnog smeštaja imao je i uslove za pranje veša i "nestabilan internet".

- Hrana je bila sumnjivog kvaliteta, za doručak bismo svaki mogući dan imali krompir i meso u različitim formama, što je stvarno krajnje čudan način da započneš dan. Ručak je bio na istu foru, ali to se već moglo istrpeti. Isplaćen je svaki prekovremeni sat i tu stvarno nemam nikakve zamerke, jedino što se plaća isto kao običan radni sat. Poslodavci previše slatkorečivi, nisu želeli da rade sa mnom kao početnikom i pretežno su upućivali samo kritike. Kolege dosta iskvarene nažalost - iskreno je opisao uslove rada.

Republika

Foto: pixabay.com

Konobari u kafiću, foto: Ilustracija

 

Na kraju je i otkrio da mu je mesečna plata bila 1.400 evra, ali da je imao samo jedan slobodan dan u mesecu dok je u proseku dnevno radio 10 do 12 sati. Dnevno je dobijao oko 40 evra bakšiša.

Brojni komentari

I dok su korisnici na forumu komentarisali da je izrabljivan i da nije trebalo da pristane na takve uslove, Hrvati koji su čitali pročitali priču ovog mladića u medijima, nisu bili baš tako oduševljeni.

- Frajeru! Dođi u inostranstvo pa da vidiš kako se radi. Ustaške kune valjaju, a Tompson ne? Žalosno! Zaradio i umesto "hvala" laješ okolo - glasi jedan komentar.

Drugi su mahom stali u odbranu Tompsona.

- Ne razumem šta je tu sporno! Pa u Hrvatskoj si i Tompson je hrvatski pevač. Je l' trebalo da ti puštaju Cecu i Užičko kolo da se osećaš kao kod kuće - navodi jedan korisnik, prenosi Mondo.

- Najjači su ti koji dođu u Hrvatsku i onda plaču da su čuli Tompsona. Pa, nemoj da prelaziš granicu onda. Naše novce hoćeš da zarađuješ, a nećeš našu muziku da slušaš - nadovezao se sledeći korisnik.

- Čemu stvaranje problema? Srbi, nemojte više da dolazite u Hrvatsku da radite sezonski i ćao! Idite u Grčku, tako je veća plata. Niko vas ne zove u Hrvatsku, a konstantno dolazite i žalite se - piše u jednom komentaru.

- Nije ni trebalo da dolaziš! Jadnog li gazde kad Srbe zapošljava! Takav restoran zaobilaziti u širokom luku - glasi jedan od komentara koji su se našli na hrvatskim portalima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading