RASTAO BEZ OCA, A DOSANJAO DEČAČKI SAN: Sve o Joanikijevom pilotu, od malena je sanjao da obuče uniformu

Autor:

Svet

10.09.2021

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pilot Vojske Crne Gore, Nenad Dubljević( 32) koji je preko noći postao heroj Srba u Crnoj Gori, kada je uprkos pretnjama Milovih komita pristao da iz Podgorice preveze patrijarha Porfirija i mitropolita Joanikija na ustoličenje u Cetinjski manastir, borac je od malih nogu, jer je odrastao bez oca, saznaje Republika.

Republika

Foto: printscreen

Pilot Nenad Dubljević

 

Ambiciozni Bjelopoljac koji je po činu poručnik, od malena je maštao o uniformi i želja mu je bila da stoji na braniku otadžbine.

O tome, za Republiku.rs svedoči njegova drugarica iz naselja Rakonje u kojem je rastao pored nemirne reke Lim uz majku, dva brata i dve sestre.  

- Nenad je sjajan momak koji je pričao o uniformi još od ranog detinjstva. Otac Marko koji je bio po zanimanju vozač, umro je dok je Nenad bio još u nižim razredima osnovne škole. Njegova majka Svetlana preminula je pre desetak godina, a borila se čitavog života da petoro dece izvede na pravi put,  i bogu hvala svi su stasali u dobre ljude. Nenad je bio presrećan kad je primljen da radi pri vojsci i onda je nastavio da se obučava dalje. Non-stop ide na neke obuke van Crne Gore. Bio je Španiji gde je prošao složenu obuku za dvomotorni višnamenski helikopter. Vrlo je ambiciozan i vredan - ispričala je pilotova drugarica koja je insistirala na anonimnosti samo iz razloga jer se pribojava da Nenadu zbog skromne prirode ne prija iznenadna medijska pažnja.  

- On je mnogo skroman, sjajan drug, prijatelj i komšija. Omiljen je u društvu, tih i nenametljiv. Znam da ne voli da se eksponira i sigurno je zbunjen medijskom pažnjom - kaže drugarica i komšinica pilota.

Republika

Foto: printscreen

Pilot Nenad Dubljević

 

Pilot Dubljević se školovao u Makedoniji gde je upoznao suprugu Dianu sa kojom je početkom godine dobio devojčicu. Živi u Podgorici, a kada mu god dozvole obaveze posećuje rodni grad, gde njegova braća Peđa i Petar drže pečenjaru.

Nenad je u duši veliki Srbin, ali zbog prirode posla se ne deklariše, dok su njegova braća vrlo glasna u odbrani nacionalnih vrednosti i tradicije.

- Petar svake godine pliva za Časni krst na Bogojavljanje, a Peđa je bio na svakoj Litiji - kaže komšinica.

Podsećanja radi, dvojica službenika Avio-helikopterske jedinice MUP-a odbila su zadatak da se stave na raspolaganje Upravi policije, saopštio je Miodrag Bešovic, direktor Direktorata za vanredne situacije u KIC-u. Navedeno je i da će ti piloti biti sankcionisani.

Kako Uprava policije nije sprovela uspešno zadatak, Vojska je uz veštinu poručnika Dubljevića to lavovski odradila. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading