DUBRAVKA AKSIĆ JE NAJLENJA OSOBA U CRNOJ GORI! Ležala čak PET DANA, muškarce kiša naterala da ustanu!

Autor:

Svet

25.08.2021

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobednica takmičenja u ležanju, koje se poslednjih deset godina održava u Crnoj Gori je Podgoričanka Dubravka Aksić.

Republika

Foto: Printskrin

Dubravka Aksić, Nikola Bošković i Marko Vučković posle šest dana ležanja na kafi

Vicešamion je Nikšićanin Nikola Bošković koji je kavaljerski ustao pet minuta pre nje, a njegov sugrađanin Marko Vučković, dva sata ranije, prenose Vijesti.

 

Inače, Dubravka Aksić je ustala nakon 117 sati ležanja. 

 

- Zaista je bilo teško, posebno od tri sata noćas kada je počela jaka kiša. Bilo je hladno, mada smo se pokrili dodatnim ćebadima i prostirkama. Inače nam je bilo dosadilo i postalo nam je bilo naporno da ležimo, ali prizivali smo kišu da ona presudi, kao što se i desilo. Da nije bilo kiše sigurno bismo još ostali - kazala je za "Vijesti" Dubravka, nakon što je pobedila.

Za Podgoricu se, kao što je i obećala koleginicama, vraća sa nagradom od 350 eura, jer su organizatori takmičenja, braća Blagojević, odlučila da uz prvobitan novčani iznos od 300 eura dodaju još 50.

- Novac neću iskoristiti u neke korisne svrhe, već ću potrošiti sa društvom i nešto sebi kupiti da me podsjeća na ovo takmičenje - priznala je Duda i dodala da se nikada više ne bi prijavila za takmičenje jer je shvatila da uopšte nije lako ležati, ali i da će se sada manje izležavati.

Domaćin bi pre pet dana kopao nego ležao

Jedan od domaćina takmičenja, Radonja Blagojević, istakao je, da i pored novine u ovogodišnjem takmičenju da takmičari mogu na osam sati da odu do toaleta, nije očekivao da će njih troje ostati pet dana da leži.

- Svaka im čast. Ja bih radije kopao 120 sati, nego ležao - sa osmijehom je kazao Radonja.

Nikola i Marko su kao utešnu nagradu dobili vikend u etno selu koje će moći, kada dođu, bolje da upoznaju, ali i da obiđu javor ispod čije krošnje su ležali šest dana.

Nikola i Marko su otkrili tajnu da su mnogo ranije predlagali Dudi da svi zajedno ustanu i podele nagradu, ali da je uporna Podgoričanka rešila da izdrži do kraja i bude jedini pobednik jedinstvenog takmičenja u Evropi koje je u etno selu "Montenegro", u Breznima, u Pivi, održano deseti put.

Republika

Foto: Printskrin

Dubravka Aksić i Nikola Bošković kažu da im je ležanje baš dosadilo

 

Vicešampion, Nikola Bošković, kazao je da i dalje tvrdi da muškarci mogu da leže duže od žena, ali da je želeo da sačuva zdravlje i bude džentlemen.

- Kada ležite u lokvi, sve na vama mokro, bolje je da sačuvate zdravlje i budete džentlemen i pustite da žensko pobedi. Duda je već nakon prvog dana, kada sam predlagao da nas troje podelimo nagradu, rekla da je rešena da ide do kraja, do pobede -  kazao je Nikola.

- Sve je počelo da se kvasi - prekrivači, odeća, i shvatio sam da nema svrhe da nastavim dalje jer je zdravlje važnije od takmičenja - rekao je Marko.

Iako i on i ostalo dvoje takmičara imaju samo reči hvale za vlasnike i osoblje etno sela "Montenegro", priznaje da se više ne bi takmičio, ali i da će sada češće zaobilaziti krevet i biti aktivniji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading