DODIK POBESNEO NA IZETBEGOVIĆA: O čemu on priča?! Ja njega NISAM ni pomenuo, a ON je Srbe nazvao LOŠIM NARODOM!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

06.08.2021

12:38

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da bi Bakir Izetbegović trebalo da razgovara i sa Srbima i Hrvatima, a ne sa strancima da bi se rešilo "nemoguće stanje u BiH".

Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Milorad Dodik

- Izetbegović ne treba da umišlja stvari i daje sebi na značaju jer ga ovih dana nisam ni pomenuo - rekao je Dodik za Srnu, nakon što je predsednik Stranke demokratske akcije sinoć izjavio da sa Dodikom ne želi da učestvuje na neformalnim sastancima koji bi se održavali izvan zvaničnih institucija BiH.

Srpski član Predsedništva je upitao o čemu Bakir Izetbegović priča i "ko je njega uopšte pomenuo formalno i neformalno?"

- Neka prestane da umišlja i neka ostavi Republiku Srpsku na miru. Pošto su mu puna usta priče o multietičnoj BiH, neka onda pokaže na delu i odgovori - koliko je Federacija BiH multietična, gde su Srbi u tom entitetu, gde su njihova prava, imaju li oni uopšte prava po njegovom shvatanju multietičnosti - naglasio je Dodik, prenosi RTRS.

Ocenio je da je Izetbegović time što je izjavio da je Dodik uvredio Bošnjake rekavši da su podanici, upravo sam pokazao koliki je podanik i koliko čeka milost stranaca.

- I da ga podsetim da je isti on, Bakir Izetbegović, nazvao Srbe "lošim narodom" - zaključio je Dodik.

Izetbegović je nakon Dodikove izjave da je spreman da sedne sa političkim predstavnicima Bošnjaka i Hrvata, bez posredstva stranaca, a sa ciljem prevazilaženja aktuelne situacije, odgovorio da nema nameru da pregovara u, kako je naveo, "bošnjačko-hrvatsko-srpskim formatima".

Komentari (0)

Loading