EDI RAMA PORUČIO KRIVOKAPIĆU: Uključite se u inicijativu "Otvoreni Balkan"

Autor:

Svet

03.08.2021

19:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Albanije Edi Rama otvorio je novi granični prelaz između Albanije i Crne Gore u društvu crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića i potpredsednika vlade Crne Gore Dritana Abazovića, prenosi Reporteri.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Edi Rama

Rama je takođe pozvao Crnu Goru da se uključi u inicijativu "Otvoreni Balkan" bez gubljenja vremena.

- Želim zahvaliti crnogorskoj strani na ovoj investiciji jer smo dugo ulagali i sada je druga carinska tačka koja nas spaja i ne treba da nas razdvaja. Takođe želim da sa premijerom Krivokapićem i Abazovićem napravimo napredak i da Crna Gora bude uključena u inicijativu "Otvoreni Balkan" - rekao je Edi Rama.

On je dodao da je "Otvoreni Balkan" sveobuhvatna inicijativa koja cilja na sve zemlje u regionu. Prema njegovim rečima, to nije novi izum, već jednostavno proces u Berlinu kako bi se ljudi Zapadnog Balkana osećali slobodno.

- Inicijativa nije isključiva i trebala uključiti Crnu Goru, (tzv.) Kosovo i Bosnu. Ne mora se izmišljati ništa novo, kako bi region poštovao četiri slobode - izjavio je Rama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading