PRIMIO POGREŠNU DRUGU DOZU: Crnogorac revakcinisan Sinofarmom umesto Fajzerom, lekari mu PRATE STANJE!

Autor:

Svet

01.08.2021

05:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Institut za javno zdravlje objavio je sinoć da je jedan muškarac iz Pljevalja, umesto vakcine protiv Kovida-19 proizvođača Fajzer-Biontek, revakcinisan vakcinom kineske kompanije Sinofarm.

Republika

Foto: Tanjug

 

Kazali su da to pacijenta ne ugrožava životno, već da zahteva praćenje kao i nakon svake vakcinacije, što je, kako navode, u konkretnom slučaju i preduzeto.

- Napominjemo da je u više zemalja svijeta nakon dobijene Sinofarm vakcine, kao treća doza data tzv. Fajzer vakcina onima koji nisu razvili antitela. Dakle, u praksi su već praćeni efekti kombinovanja ove dve vakcine - saopštili su iz Instituta.

Rekli su da su od strane Doma zdravlja Pljevlja informisani da je, tek nakon što je pacijentu odštampana potvrda o vakcinaciji Sinofarm vakcinom, medicinska sestra uočila da je kao prvu dozu dobio Fajzer vakcinu.

- Prethodna potvrda u sistemu je poništena, a lekar je napravio izvještaj u kojem je opisano činjenično stanje - naveli su iz IJZCG, prenose Vijesti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading