MISLIO SAM DA JE KOMŠIJIN KONJ: Bjelopoljac brao pečurke, a onda je čuo LUPANJE i ugledao RAZJARENU MEČKU!

Autor: Republika

Svet

30.07.2021

05:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Bjelopoljac Elvir Erović iz koritskog zaseoka Ličine kod Bijelog Polja jedva je izvukao živu glavu kada ga je, dok je brao pečurke u šumi, napala mečka”, prenela je FB stranica "Bijelo Polje online".

Republika

Foto: pexels.com

Foto: Ilustracija

 

Erović je ispričao da sve odigralo brzo i da je u početku mislio da je u pitanju konj od komšije koji takođe ide da bere pečurke.

- Dok sam brao pečurke, primijetio nešto u blizini. Mislio sam da je konj, ali se ispostavilo da je u pitanju medved, koji je bio tu na deset metara od mene. Kada sam čuo da nešto lupa, pogledao sam malo bolje i ugledao mečku kako trči pravo put mene i kako se približila na deset metara. Medvjed se uspravio na zadnje noge i pojurio prema meni - ispričao je Erović, dodajući da je potrčao "koliko ga noge nose" i stigao do Starog sela, gde se odmorio i zamolio prijatelja da ga autom prebaci do Sušice, odakle se peške otišao do kuće, prenose Vijesti.

Tim putem je krenuo jer nazad kroz šumu nije smeo.

On je istakao da su ugroženi svi u Koritima posebno ovih dana kada meštani odlaze u šumu zbog berbe pečuraka i borovnica.

Predsednik Lovačke organizacije Ivan Pavićević kazao je da je ovo treći slučaj napada medveda na području Peštera, odnosno prostora Sipanja i Sušice.

- Sada dolazi vreme kada ljudi odlaze u šume zbog branja pečurki i borovnica, što može da ugrozi njihove živote - kazao je Pavićević.

On je apelovao na Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Upravu policije, Upravu granične policije da nešto preduzmu.

Pojasnio je da lovci volonteri svakodnevno obilaze teren, u slučaju da se pojavi mečka koju bi, smatra on, trebalo uhvatiti i prebaciti u neko prihvatilište.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading