SRPSKI LIDERI ODBACILI INCKOV “ZAKON”: Predstavnici Republike Srpske od sutra neće učestvovati u radu institucija BiH!

Autor:

Svet

26.07.2021

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedeljko Čubrilović, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske nakon sastanka lidera parlamentarnih političkih partija iz Republike Srpske rekao je da ne postoje uslovi za rad srpskih predstavnika u institucijama BiH

Valentin Incko

Jedan od zaključaka sastanka je da se u proceduru biti upućene izmene dva zakona.

Ne povlači se niko ali nema uslova za rad u Savetu ministara, Predsedništvu BiH I Parlamentarnoj skupštini BiH - rekao je Čubrilović.

Branislav Borenović, lider PDP, rekao je da to znači da neće biti donošene odluke u tim institucijama do daljeg, odnosno dok se ne reši pitanje nametnutog zakona.

Mirko Šarović, predsednik SDS, rekao je da su svi saglasni da se više nikada neće prihvatiti bilo koja odluka visokog predstavnika.

Milorad Dodik, lider SNSD, rekao je da se odluka Incka odbacuje kao ništavna i da srpski predstavnici u institucijama BIH neće učestvovati u odlučivanju.

Takođe, dogovoreno je da se na jednici NSRS koja će biti u petak nađu izmene dva zakona te da će ta sednica biti zatvorena za javnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading