KAKO SE RAZVIJALO UBISTVO FITNES-INSTRUKTORKE: Policajac ju je OPSEDAO I MUČIO MESECIMA

Autor: Republika

Svet

03.12.2017

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dubravko Sikermeštar (36), bivši policajac je u sredu uveče u Zagrebu ubio Anu Kurtanjek (29), a potom izvršio samoubistvo. Ovo su detalji ovog nemilog događaja.

RepublikaFoto: Facebook
Ubijena fitnes-instruktorka Ana

Zato je svima nejasno šta je bio "okidač" za takav brutalan zločin muškarca sa kojim prelepa fitnes instruktorka i bivša prvakinja u sinhronizovanom plivanju, očigledno nije htela da bude u vezi, piše "Jutarnji list".

- Ovog leta bili smo zajedno na Hvaru, Ana, njen dečko Tomislav, supruga i ja. Čuvali smo unuka, Aninog nećaka. Bila je srećna - ispričao je otac ubijene devojke Nenad Kurtanjek.

Kako je rekao, ona nije bila sa Dubravkom u vezi, ali ju je on očito maltretirao.

Zajedničko društvo

- Tek smo u devetom mesecu saznali da ju je gnjavio. Videli smo da je uznemirena nakon nekih poruka koje je dobijala na mobilni telefon, pa smo je pitali šta se događa. Spomenula je da je maltretira taj tip, ali ništa nam više od toga nije htela reći. Da smo znali išta više od toga, rekli bismo joj da to prijavi policiji. Ali, očito je htela da nas zaštititi i mislila je da će to moći sama da reši - ispričao je otac Ane Kurtanjek.

Zašto Ana nije članovima najuže porodice rekla šta proživljava sa čovekom sa kojim se upoznala pre četiri-pet godina i s kojim se viđala po pravilu u širem društvu sa svojim kolegama u kafićima i dalje je nepoznanica i njenim najbližima.

- Nikad ga u životu nisam video, niti sam znao ko je taj čovek. Mi tek sad nešto saznajemo o njemu, uglavnom iz medija. Ana je radila kao privatni trener u dva fitnes kluba, znala je puno ljudi. Bila je zgodna i momci su ludeli za njom. Njenog dečka sam upoznao, bio je sa nama na Hvaru, evo sad je tu kod nas i idemo zajedno kod pogrebnika - rekao je Nenad Kurtanjek.

Kaže kako su saznali da im je ćerka ubijena već u sredu uveče jer su njihovoj bližoj rodbini javili ljudi iz fitnes kluba šta se dogodilo.

- Supruga i ja seli smo u auto i odjurili u Gradišćansku, ali već je sve bilo blokirano i puno policije. Hteli smo da je vidimo, ali nam nisu dozvolili. Niko iz policije nam se otada nije javio radi bilo kakvog razgovora. Nije nam se javila ni njegova porodica. Znam samo da su uzeli Anin mobilni, ali o istrazi ne znam ništa - rekao je Nenad Kurtanjek.

Istrčao iz garaže

Tomislav Vlahović, dečko Ane Kurtanjek, ponovio je kako je i on znao da je njegova devojka bila uznemirena zbog Dubravka Sikermeštra. Ali, kao što je već rekao, Ana je verovatno mislila da će ga se sama rešiti i verovatno nije slutila da bi on mogao otići tako daleko i ubiti nju, pa sebe. Bivši policajac, za kojeg su kolege rekle da je bio dobar operativac dok nije pre nekoliko godina zastranio i počeo da prodaje informacije, godinama se "fiksirao" na uspešnu fitnes instruktorku.

Jedna njena prijateljica, koja je znala za njegove pretnje i kojoj se Ana poveravala, odbijala je svaki razgovor sa novinarima, piše hrvatski list.

Nakon što je Dubravko Sikermeštar sa četiri hica iz pištolja usmrtio Anu Kurtanjek kraj njenog automobila, istrčao je iz garaže i sebi u glavu ispalio hitac kraj svog automobila, oko 300 metara dalje. Verovatno je sve ranije isplanirao jer je znao da Ana taj dan ima trening i čekao ju je u garaži. Na ulazu u garažu postoji video-nadzor, kao i u garaži, a svetlo se pali na senzor. Da li je išta rekao pre nego što je pucao, ne zna se, jer nije bilo svedoka ubistva.

Istraga još uvek traje.

Uzeli mobilne telefone

Nakon nekoliko minuta naišla su dvojica muškaraca koji su odmah počeli da pomažu teško ranjenoj Ani, a gotovo sat vremena pokušavali su da je reanimiraju lekari Hitne pomoći. Povrede su, međutim, bile preteške.

Policijska istraga sada je fokusirana i na to da se ustanovi je li Dubravko Sikermeštar ikome nagovestio šta će učiniti. Policija je uzela i njegov i Anin mobilni i zatražila liste svih poziva, a između ostalig je kriminalističko istraživanje usmereno i na to ko je bivšem policajcu dao pištolj koji je ilegalno posedovao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading