NAJVEĆI NEPRIJATELJ REPUBLIKE SRPSKE TRAŽI NEZAMISLIVO! Ima poseban zahtev za Srbe u BiH!

Autor: Republika

Svet

11.07.2021

19:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko smatra da je Bosni i Hercegovini potreban zakon koji kažnjava i sprečava negiranje genocida i kojim se tretira glorifikovanje ratnih zločinaca.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Incko je u izjavi povodom 26. godišnjice zločina u Srebrenici ocenio da je takav zakon trebalo i treba da usvoje predstavnici naroda, objavio je portal Kliks.

Visoki predstavnik je dodao da postoje oni koji i dalje "poriču istinu" i oni koji uprkos, prema njegovom mišljenju, "proverenim i dobro dokumentovanim činjenicama", insistiraju na tome da se navodni genocid nije dogodio.

Smatra da to poricanje živima i mrtvima oduzima dostojanstvo, krši temeljna načela pravde i sprečava celu zemlju da se oporavi.

- Negiranje genocida težak je teret koji građani Bosne i Hercegovine ne bi trebalo da nose - naveo je Incko.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Vesna

11.07.2021 20:02

U pravu je. Upravo cutanje o genocidu nad srpskim narodom u prvom i drugom svetskom ratu od strane austrougara, treceg rajha, ustasa i njihovih saveznika, dovelo je nas Srbe u poziciju da danas silom svoje zlocine namecu nama. Samo u Inckovoj glavi mozes biti istovremeno zrtva i genocidas, ali, ako uzmemo u obzir da su muslimani i vecina hrvata poreklom Srbi, svasta moze da bude pa i da smo Srbi sami sebe pobili i pokrstili. Znaci naj pre doneti zakon o zabrani poricanja muslimana vecine hrvata da su srpskog porekla, pa zakon o genocidu nad Srbima a onda redom, pa kome sta zapadne. Izgleda da jeovdje jedini problem istina, zato zakonom zabranjuju borbu za istinu. Tesko zemlji kojom takvi kao Incko hodaju. To je sve zapadnjacka laz, jer da je istina sto bi to zakonom nametali.

Penzioner

12.07.2021 09:19

Zabraniti negiranje zločina nad Srbima i to odmah!

laki

12.07.2021 13:13

Incko, vi ne znate pojam istine. Da znate nikad ne biste tvrdili da je u Srebrenici bio genocid. Istina je da je nio zlocin, ali isto tako je istina da u Srebrenici NIJE BIO genocid, kao sto je istina i da je Naser Oric izvrsio u Srebrenickom kraju zlocin pobivsi licno i sa svojim "saborcima" 3650 Srba. Incko to je istina i ne smeš je više negirati, jer postajes deo te zlocinacke rabote.

Komandant 1001

12.07.2021 19:11

Nemci i njihovi saveznici , sa hrvatima i muslimanima nastavljaju ono od 1941 tačka