Hag i Zagreb potvrdili: Preminuo Praljak

Autor: b92.net

Svet

29.11.2017

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Haški osuđenik Slobodan Praljak preminuo je u bolnici nakon što je u sudnici Haškog tribunala popio otrov, potvrdio je premijer Hrvatske Andrej Plenković.

Slobodan Praljak preminuo

Hrvatski premijer na vanrednoj konferenciji za novinare izjavio saučešće porodici bivšeg načelnika Glavnog štaba Hrvatskog veća odbrane (HVO), koji je popio otrov nakon što mu je izrečena presuda od 20 godina zatvora u Hagu.

Oglasio se i portparol Haškog tribunala Nenad Golčevski, koji je saopštio da je Praljak preminuo u bolnici, u koju je prebačen iz suda da bi mu bila pružena medicinska pomoć. 

- Praljak je prevežen u bolnicu, ali je preminuo. U skladu sa standardnom procedurom, holandske vlasti su pokrenule nezavisnu istragu koja je u toku. Izražavam saućešće porodici Praljak - naveo je Golčevski.

Suđenje šestorici Hrvata u "slučaju Prlić" prekinuto je nakon što je jedan od optuženih Slobodan Praljak navodno popio otrov nakon što mu je izrečena presuda. 

Praljku je izrečena kazna od 20 godina zatvora, nakon čega je on ustao, rekao da odbacuje presudu i navodno "popio nešto iz male čašice". 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading