CIRKUS U BOSNI: Nemaju ministra, ali su mu IZABRALI SAVETNICU!

Autor: Republika

Svet

07.06.2021

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je federalna ministarka obrazovanja Elvira Dilberović podnela ostavku, dosad još niko nije imenovan na ovu funkciju, ali je zato usledilo imenovanje savetnice ministra kojeg nema.

RepublikaFoto: wikimedia.org/Julian Nitzsche

Naime, premijer Federacije BiH Fadil Novalić, potpisao je rešenje u kojem je savetnica za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje Fahreta Brašnjić, imenovana za savetnicu Ministarstva obrazovanja FBiH iako ono nema ministarku.

Elvira Dilberović je u januaru prošle godine podnela ostavku na mesto federalne ministarke obrazovanja, a njena zamena nikada nije pronađena.

Podsetimo, predsednik Federacije BiH Marinko Čavara, prihvatio je tadašnju ostavku Dilberović koja je odlukom Predsedništva BiH imenovana na dužnost ambasadorke BiH u Švedskoj.

Nakon toga je Vlada Federacije BiH ovlastila Novalića da na predlog Federalnog ministarstva obrazovanja donosi podzakonske akte iz njegove nadležnosti sve do imenovanja novog ministra, međutim, to se nikada nije desilo.

Sada se postavlja pitanje, šta će zapravo biti funkcija i nadležnosti savetnice u ministarstvu koje nema ministra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading