SRPKINJA SE UKLJUČILA U PROGRAM HRVATSKE TV I NAPRAVILA HAOS! Voditelj počeo da viče, ona ga odgovorima poklopila!

Autor: Republika.rs

Svet

18.05.2021

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neimenovana gledateljka Osječke TV šokirala je i voditelja i sve gledaoce svojim javljanjem u emisiju TV Replika Osječke TV.

RepublikaFoto: printskrin/Jutjub
Voditelj Filip Kuštro

Čini se da tenzije između hrvatskog i srpskog naroda nikada neće prestati. Postavlja se pitanje ko uživa bolji, ili gori, položaj. Da li su to Srbi u Hrvatskoj ili pak Hrvati u Srbiji? Što se tiče Srba u Hrvatskoj, prema ustavu i zakonu trebalo bi da imaju prava kao i Hrvati, ali praksa često pokazuje drugačije.

Prema nekim podacima, u Hrvatskoj bi trebalo da je 4,36 odsto Srba zaposleno u državnoj službi, dok ih je u realnosti svega 2,1 posto. Što se tiča Hrvata u Srbiji, isključeni su iz svih procesa donošenja odluka. U javnosti je ovih dana eksplodirala situacija koja se dogodila na jednoj hrvatskoj televiziji kada se gledateljka javila i bila vidno uznemirena. 

Neimenovana gledateljka Osječke TV šokirala je i voditelja i sve gledaoce svojim javljanjem u emisiju TV Replika Osječke TV.

Naime, ona se javila iz Borova Sela rekavši da joj je dete ovih dana bilo uznemireno, a njeno javljanje uznemirilo je i voditelja, ali i gledaoce emisije, prenosi Espreso.

- Kao prvo, dete mi je juče bilo uznemireno zbog onih pesama i vikanja 'ubij Srbina', je li to nije sramota za jednu državu, a drugo, kako vama smeta Šoškočaninova ploča, tako i nama možda smeta i vaših 12 policajaca, a ko je njih poubijao, gde su naši Srbi? - upitala je ona.

Vidno iznenađeni voditelj upitao je "Kako vaši Srbi? Srbi su ravnopravni s većinskim hrvatskim narodom, pa zar nisu tih 12 policajaca i vaši policajci, vi živite u Hrvatskoj?", rekao joj je.

- Ja živim u Hrvatskoj, ali gde su Srbi koji su poubijani, vi pričate samo o 12 policajaca, a gde su Srbi što su poubijani u Hrvatskoj? - uporno je ponavljala gledateljka iz Borova Sela. Voditelj ju je upitao živi li ona u Hrvatskoj te protiv koga su ti pobunjeni Srbi ratovali, te zašto misli da nema prava kao drugi.

- Živim u Hrvatskoj, ne živim u Srbiji. Nisam ravnopravna jer nemam prava nikakva, gde god odem ne dobijem posao kao nacionalna manjina... - požalila se.

- Nacionalne manjine imaju jednaka prava kao i deca poginulih hrvatskih branilaca - uzaludno joj je objašnjavao voditelj na što mu je ona odgovorila da laže.

Na kraju je rekla: "Ja živim u Borovu Selu, ali moja domovina nije Hrvatska, ja volim Srbiju".

Celi razgovor možete pogledati u videu ispod.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading