SKANDAL U SISKU: Dementni čovek odneo 43 glasačka listića!

Autor: Republika

Svet

16.05.2021

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Državne izborne komisije Ana Lovrin je potvrdila da je došlo do incidenta.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Na biračkom mestu u hrvatstkom gradu Sisku, u prostorijama Osnovne škole Viktorovac, danas je nakratko prekinut postupak glasanja na lokalnim izborima nakon što je jedan muškarac, kako kažu svedoci, došao s 43 glasačka listića.

S obzirom na to da je narušavanjem javnog reda i mira izazvao incident, pozvana je i policija, koja je ubrzo intervenisala, a muškarac odveden u stanicu na informativni razgovor, pa je glasanje nastavljeno, prenosi Index.hr.


Potpredsednica Državne izborne komisije Ana Lovrin je potvrdila da je došlo do incidenta.

- Stariji birač je, nekako, bez znanja biračkog odbora, uzeo 43 glasačka listića. Prema policijskom izveštaju, radi se o dementnoj osobi. Kako je biračkom odboru bilo čudno što ga dugo nema, proverili su šta se događa i našli su ga kako zaokružuje te listiće. Međutim, on nije uspeo da ih ubaci u kutiju. Na trenutak se glasanje zaustavilo. Svi ti listići su obeleženi serijskim brojevima, izuzeti su od ostalih listića i u tom smislu neće nikako uticati na rezultat izbora - izjavila je Lovrin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading