(VIDEO) NEŠTO SE DEBELO KUVA! Ameri brodovima uplovili u zadarsku luku: Dopremljeno oružje i oprema za obuzdavalje Rusije na Balkanu

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Svet

04.05.2021

21:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki vojni brod "Yuma", kojim je dopremljen deo američke vojne opreme i vozila za međunarodnu vojnu vežbu "Brzi odgovor 21", koju organizuju oružane snage BiH i SAD, uplovio je danas u zadarsku luku Gaženica.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/ilustracija
Foto: Ilustracija

Američka vojna oprema potom je prevezena u kasarnu "Pukovnik Mirko Vukušic" u Zemuniku, gde je uspostavljeno Ekspedicijsko zapovedništvo vežbe "Brzi odgovor 21" zaduženo za aktivnosti logističke podrške svim snagama koje učestvuju u delu vežbe u Hrvatskoj i BiH, navodi ''Večernji list''.

Nakon toga, u prvoj polovini maja, sva oprema će iz kasarne u Zemuniku biti kopnenim putem prebačena na krajnja odredišta, vojni poligon "Eugen Kvaternik" u Slunju i na vojne poligone u BiH, prenosi Klix.ba.

Kako dodaje, očekuje se da će ostatak američke vojne opreme i naoružanja za vežbu "Brzi odgovor 21" stići u luku Gaženica u narednim danima.

Oružane snage BiH realizuju završne pripreme za predstojeću bilateralnu vežbu s Oružanim snagama SAD "Brzi odgovor 21".

Vežba će biti održana u drugoj polovini maja 2021, u sklopu multilateralne vježbe "Branilac Evrope 21" ("Defender Europe 21"), a u organizaciji američke Komande kopnenih snaga za Evropu i Afriku (USAEUR-AF).

U BiH su juče sleteli prvi američki vojni helikopteri, koji će sa Oružanim snagama BiH učestvovati u ovoj vežbi.

Prethodno je konvoj vojnih vozila iz sastava 21. zapovedništva za podršku americkih oružanih snaga u Evropi ušao u BiH 21. aprila na graničnom prelazu Gradiška.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading