"U 7.30 NEKA SE NA CIJEPLJENJE JAVI ĐURO, A U 8.15 ROZALIJA..." Hrvatski novinar ismejao izjavu direktora Hrvatskog instituta za javno zdravlje!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

29.04.2021

07:55

Hrvatski novinar i voditelj RTL Direkta Zoran Šprajc je u svom stilu ismejao direktora Hrvatskog instituta za javno zdravlje Krunoslava Capaka, koji je izjavio da će, ako platforma za prijavljivanje za vakcinaciju "Cijepise" ne proradi, građane pozivati preko medija.

youtube.com/RTL
Zoran Šprajc

Hrvatska već duže vreme ima problem sa pomenutom platformom, a njenim nefunkconisanjem nezadovoljni su građani.

Opozicija je dogovorila da će u parlamentu tražiti opoziv, prema njima, najodgovornijeg ministra zdravlja Vilija Beroša.

Iako je premijer Andrej Plenković samo dan ranije rekao novinarima da je za funkconisanje platforme odgovorno Ministarstvo za zdravlje, koje, kako je rekao, treba da vidi da li "Cijepise" može da radi, a ako ne može da nabave novu, s tim da će oni odgovorni plaćati penale.

A onda je Šprajc sinoć u RTL Direktu pokazao kako bi otprilike izgledalo pozivanje građana na imunizaciju putem medija.

Dakle, eto, kad već ne radi Beroševa aplikacija, umesto nje građane će na cepljenje pozivati i prozivati mediji, sasvim u duhu vremena i novog normalnog – rekao je Šprajc i demonstrirao kako bi to izgledalo:

"Sutra u 7.30 kod Vatrogasnog doma u Slatini neka se na cepljenje javi građanin Đuro Đurguzović sa suprugom, u 8 i 15 u sportskoj dvorani u Križevcima neka se za cepljenje javi građanka Rozalija Mašić, u bioskopu Jadran u Slavonskom Brodu u 9 sati i 10 minuta vakcinisaće se Davorka Dorić, Zvonka Čurić i Damira Krajnović sa supružnicima, na železničkoj stanici u Splitu u 14 i 20 porodica Ivice Letice starijeg zajedno sa sinovima i snajama…“.

Dodao je i da će naravno nešto čitati i oni s Nove TV, nešto i oni s HRT-a, uz opasku da bi Javni servis trebalo da pročita najviše imena jer su, kako je rekao, za to plaćeni.

Komentari (0)

Loading