NEVEROVATNA PRIČA IZ CRNE GORE: Nepoznati dobrotvor ČITAVOM GRADU OTPLATIO DUGOVE, a imao je poseban razlog za to

Autor: Republika

Svet

24.04.2021

07:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čovek, koji je želeo da ostane anoniman, odlučio je da svojim nekadašnjim sugrađanima u Baru otplati dugove povodom jednog velikog praznika.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija 

Neverovatna priča iz Crne Gore obišla je čitav region nakon što je obelodanjeno da je jedan nepoznati donator, poreklom iz te zemlje, svojim nekadašnjim sugrađanima u Baru odlučio da otplati dugove.

Reč je, naime, o dugovima koje su građani imali u maloj lokalnoj prodavnici u srcu gradu, kojoj je iz tog razloga jednog dan stigla poruka interesantnog sadržaja. 

Dostavite mi iznos, bez imena dužnika, koji već duže vreme duguju vašoj trgovini kako bih platio njihova dugovanja - glasilo je obaveštenje čoveka koji nije želeo da otkrije svoj identitet. 

Mediji su, međutim, uspeli da dođu do informacija da je visina otplaćenog duga 500 evra, kao i da je dug otplaćen pripadnicima svih vera i nacija upisanih u dužničkoj beležnici vlasnika prodavnice, takozvanoj "tefter-svesci".

Inače, kasnije je pojašnjeno da je anonimni donator želeo tokom Ramazana, najznačajnijeg meseca u islamu, da obraduje nekadašnje sugrađane, nevezano za religiju kojoj pripadaju.  

U Baru, podsetimo, vekovima žive pripadnici sve tri dominantne vere na ovim prostorima. Prema poslednjem popisu iz 2011, oko 60 odsto stanovnika tog grada se izjašnjavaju kao pravoslavci, oko 30 odsto je pripadnika islama, dok je blizu osam odsto katolika.

 


 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
batakanda

24.04.2021 09:35

Kakav ste naslov stavili pomislio sam da je neko suknuo milione i otplatio sve kredite gradjanima.. A ono u maloj bakalnici ponistio tefter svesku.. Za svaku pohvalu naravno, ali naslovom ste se narugali coveku.