SRAMNO! Milanović ispljuvao Pupovca u Jasenovcu: Prvo sam ja predstavnik svih Srba pa tek on

Autor: tanjug.rs, republika.rs

Svet

22.04.2021

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Predsednik Zoran Milanović ponovo je danas kritikovao predsednika SNV, SDS S-a i poslanika u saboru Milorada Pupovaca za kojeg je rekao da je, kako je naveo, "kupljen i ucenjen".

Foto: Tanjug/AP
Zoran Milanović

Milanović je u Spomen parku Jasenovac na obeležavanju 76-te godišnjice proboja zatočenika u tom ustaškom logoru, Pupovcu ponovo spočitao to što je, kako tvrdi, lider SDS S-a izvređao njegovu kandidatkinju za predsednicu Vrhovnog suda.

- Ako želite na dramsku akademiju upišite. Da se pojavio iza mene na Palm Biču to bi bilo fakat zanimljivo. Ja sam predstavnik Srba pa tek onda Pupovac. U Zagrebu je dobio 200 glasova, a ima više od 20.000 Srba u Zagrebu. To nije legitimno - rekao je Milanović, preneli su hrvatski mediji.

Prethodno je Milanović imao burnu raspravu sa novinarom Sašom Kosanovićem, koji je nekada radio na HRT-u, a sada radi za Srpsko nacionalno vijeće.


- Saša, da li dolazite ovde kao novinar ili političar? Jeste li član neke političke organizacije? Jeste li član nekog veća. Inače ste mi drag čovek, ali ste u sukobu interesa do grla. To je hrvatski problem, bežanje od istine. Vidim da nemate mikrofon, nemate mikrofon - rekao je Milanović, preneo je hrvatski portal Index.

Kosanović je odgovorio da ne radi na televiziji, da je tamo dobio otkaz, a Milanović je na to dodao:
Foto: Tanjug
Milorad Pupovac

Znam, i dolazili ste k meni više puta. Bio sam vrlo loše volje zbog toga.

Osim za Pupovca, Milanović je rekao da je premijer ucenio i predstavnika antifašista Hublina, koji je prema protokolu trebalo da bude u njegovoj delegaciji, ali nije jer, kao je kazao, njegovo udruženje zavisi od Plenkovićeve milostinje.

- Predstavnik antifašista ima jednu siromašno udruženje koje zavisi od Plenkovićeve milostinje.... Ovde su ljudi ucenjeni - naveo je Milanović.

Prema njegovim rečima, jedini od svih koji se usuđuje da nešto kaže je predsednik Jevrejske opštine u Zagrebu Ognjen Kraus "On (Kraus) nema cenu, ne možeš ga kupiti", kazao je Milanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading