URA SE ZALAŽE ZA SMENU LEPOSAVIĆA: Odluka o ministrovoj političkoj sudbini nakon izbora u Herceg Novom?

Autor: Tanjug, Republika

Svet

19.04.2021

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glasanje o premijerovom predlogu za razrešenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, zbog izjave o Srebrenici, neće se naći na dnevnom redu Skupštine Crne Gore pre 9. maja, piše portal Borba.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Leposavić

Podgorički portal, pozivajući se nezvanična saznanja, piše da predsednik Skupštine Aleksa Bečić još uvek ne planira da zakaže sednicu na kojoj bi se raspravljalo o smeni Leposavića, a kao jedan od glavnih razloga, navodi se, mogu biti lokalni izbori u Herceg Novom koji su zakazani za 9. maj.

Izvesno je da će za smenu ministra glasati i neki predstavnici sadašnje većine i to zajedno sa DPS-om i drugim opozicionim partijama, pa na taj način žele da sakriju štetu koja bi zbog toga nastupila u tom primorskom gradu prilikom glasanja, piše portal.

Građanski pokret URA se ranije izjasnio da će glasati za smenu Leposavića.

Portal smatra da bi najveću štetu na izborima u Herceg Novom, zbog smene Leposavića, pretrpeo Krivokapić, koji, kako navode, preko svojih najbližih saradnika uveliko učestvuje u predizbornoj kampanji u tom gradu.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić pozvao je Krivokapića i ministra pravde Vladimira Leposavića da svoje lične konflikte i neslaganja reše mirnim putem, odnosno da razgovaraju i interese države stave iznad ličnih.

Leposavić je u dva narata poručio da neće podnositi ostavku na ministarsku poziciiju, dok ga ne smeni parlament.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading