(VIDEO) EVO ZBOG ČEGA SU HRVATSKI RATNI VETERANI BESNI NA STANKOVIĆA

Autor: Republika

Svet

20.11.2017

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženje veterana hrvatskih gardijskih jedinica (ZUV HGP) optužilo je Aleksandra Stankovića za "povredu novinarskog kodeksa" i "Deklaracije o Domovinskom ratu".

RepublikaFoto: youtube.com/HRPolitika
Na udaru: Aleksandar Stanković

Takođe traže i da se Stankovića skloni s mesta voditelja Nedeljom u 2 te da bude suspendovan.

- Podstaknuti emisijom emitovanoj u nedelju 19. novembra na HRT 1, kao jednoj od glavnih braniteljskih udruženja u RH, smatramo da je naša dužnost da reagujemo po tom pitanju. Voditelj Aleksandar Stanković ogrešio se i ponizio, ne samo o novinarski kodeks već i Deklaraciju o Domovinskom ratu, kao i vrlo jasnu oslobađajuću presudu Haškog suda hrvatskim generalima iz čijeg se obrazloženja jasno apostrofira ko je agresor. Gost emisije bio je Predrag Mišić Peđa. Srbin koji je branio Vukovar prisetio se ratnih dana, komentarisao aktualne događaje i status hrvatskih veterana u društvu, te u nekoliko navrata negirao Stankovićevu upornu i skandaloznu tezu da se u Hrvatskoj vodio građanski rat - navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, član 2. Deklaracije o Domovinskom ratu sasvim je jasan.

- Republika Hrvatska vodila je pravedan i legitiman, odbrambeni i oslobodilački, a ne agresivni i osvajački rat prema bilo kome u kojem je branila svoju teritoriju od velikosrpske agresije unutar međunarodno priznatih granica. 

Šta je izazvali bes hrvatskih generala pogledajte u videu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading