POSLE 30 GODINA UHAPŠEN ZBOG RATNOG ZLOČINA U HRVATSKOJ! Mučio i ubijao civile u Vukovaru!

Autor: Republika

Svet

19.03.2021

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska policija, Županijsko tužilaštvo i hrvatska tajna služba okončale su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim hrvatskim državljaninom, čije ime se ne navodi, koji se sumnjiči da je mučio i ubijao civile u Vukovaru pre 30 godina.

RepublikaFoto: youtube.com/ODN
Ilustracija

Kriminalističko istraživanje je sprovedeno u više etapa i utvrđena je sumnja da je neimenovan hrvatski državljanin, koji je tada imao 20 godina, 15. septembra 1991., kao pripadnik paravojnih formacija na području naselja Sajmište u Vukovaru, kršeći pravila međunarodnog prava za vreme oružanog sukoba, grubo fizički zlostavljao i ubijao civilno stanovništvo.

On se sumnjiči za ubistvo sedam osoba starosti između 24 i 55 godina.


Utvrđena je, navodi se, sumnja da je tada 20-godišnjak u okviru grupe u Vukovaru u podrumu kuće pronašao civile i uz pretnju vatrenim oružjem na dvorište prvo izveo žene i decu, a potom sedam muškaraca. Muškarce su, dodaje se, polegli licem prema tlu i tuklih rukama, nogama i kundakom puške po celom telu.

Žene i decu su potom vratili u kuću, a muškarce uz pretnju vatrenim oružjem vodili ulicom u smeru grada gde su usmrtili njih šestoricu, dok je 55-godišnjak ostao ranjen. Nakon toga, navodi se, vratili su se po žene i decu kako bi ih takođe vodili ulicom ka gradu, ali ih je u tome sprečio nepoznati oficir srpske vojske, pa su ih vratili u podrum kuće, gde je kasnije došao i ranjeni 55-godišnjak.

Narednog dana su, tvrdi se, nepoznati pripadnici srpskih paravojnih jedinica odveli ranjenog 55-godišnjaka i ubili ga.


Osumnjičeni je uhapšen juče i nalazi se u pritvoru.

Županijskom državnom tužilaštvu u Osijeka protiv njega je podneta krivična prijava za počinjeno krivično delo "ratni zločin protiv civilnog stanovništva".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading