DODIK POZIVA: Vlast i opozicija da imaju isti pristup prema Dejtonu

Autor: Tanjug

Svet

19.11.2017

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da bi bilo odlično ako bi vladajuće stranke i opozicija u Republici Srpskoj mogle da imaju zajednički pristup u očuvanju izvornog Dejtonskog sporazuma i vraćanja institucija koje su Srpskoj oteli visoki predstavnici.

RepublikaFoto: Tanjug
Poziva na jedinstvo: Milorad Dodik

Dodik je novinarima nakon sednice Predsedništva SNSD-a u Banjaluci rekao da bi Dejtonski mirovni sporazum mogao da bude deo razgovora sa opozicijom. 

- Bilo bi odlično kada bi mogli da imamo sa opozicijom taj zajednički pristup. Dejtonski sporazum je urušila i srušila međunarodna zajednica. Ona je imala nameru da još pre 10 godina devastira Dejtonski sporazum do mere stvaranja unitarne zemlje - rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Dodik je istakao da su se predstavnici međunarodne zajednice neplanirano zadržali u BiH, jer im je stvaranje unitarne zemlje onemogućeno aktivnostima koje je provodila Srpska. 

- Naše aktivnosti su prvo bile da se zaustavi taj bezočni prenos i otimanje naših nadležnosti, a nakon toga krenuti i u proces dovođenja BiH u ustavne okvire - rekao je Dodik. 


On kaže da BiH ima svoj ustav i potpuno drugačiju praksu, ali dodaje da su politike koje se moraju voditi u BiH - da se odbaci strani intervencionizam. 

- Ako to može da funkcioniše, može da funkcioniše i BiH. Ako je BiH stvar međunarodnog intervencionizma, onda mislim da će se ''valjati u blatu'' još nekoliko godina - zaključio je Dodik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading