PONOVO SE UVODI POLICIJSKI ČAS: Od sutra zabrana kretanja od 20.30 do 5 ujutro!

Autor:

Svet

17.03.2021

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zapadnohercegovački Kanton uveo je danas nove, restriktivnije mere, a jedna od njih je i zabrana kretanja od 20.30 do 5 sati ujutro koja stupa na snagu sutra.

RepublikaFoto: Republika

Ova mera na snazi ostaje do 31. marta, prenosi Srpskainfo.


Zabranjena su okupljanja više od 25 osoba u zatvorenim prostorima i više od 40 osoba na otvorenom prostoru, kao i publika na sportskim takmičenjima, a nošenje maski u zatvorenim prostorima je obavezno.

Cilj donošenja mera je zaustaviti nagli porast obolelih osoba i sačuvati zdravlje stanovika i zdravstvene kapacitete, a efekti ovih mera i eventualno produženje će biti razmatrani u narednom periodu, piše Radio Sarajevo.

Sednica Štaba civilne zaštite Zapadnohercegovačkog Kantona održana je dan ranije nego je prethodno najavljeno na inicijativu Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite i Zavoda za javno zdravstvo, a zbog eksponencijalnog porasta i rekordnog broja novoobolelih u jednom danu od izbijanja pandemije virusa korona.

Štab je obavešten o 125 novoobolelih osoba u poslednja 24 sata i ukupno 435 aktivno obolelih osoba od virusa korona što predstavlja eksponencijalni rast koji ugrožava zdravlje stanovnika i zdravstvene kapacitete.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading