Predsednik Srba iz regiona: Još uvek se ne zna ko je provalio u crkvu u Šibeniku

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Svet

11.03.2021

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ističe da je prošlo pet dana od provale u pravoslavnu crkvu u Šibeniku, a da policija još nije pronašla organizatore i počinice.

RepublikaFoto: youtube.com/RTS Sajt - Zvanični kanal
Miodrag Linta

- To jasno govori da cilj provale i razbacivanja ikona i drugog crkvenog inventara nije bilo koristoljublje već širenje mržnje prema preostalim Srbima u Šibeniku i okolini - saopštio je Linta, navodeći da gradska vlast Šibenika na čelu sa gradonačelnikom Željkom Burićem iz HDZ-a i šibenski biskup Tomislav Rogić, nisu osudili varvarski čin koji se desio na zadušnice.

Na taj način su, smatra Linta, prećutno podržali skrnavljenje pravoslavne svetinje u Šibeniku i poslali poruku malobrojnim Srbima da im je najbolje da se isele ili asimiluju.


- Zbog toga je posebno važno da Delegacija Evropske unije u Zagrebu najoštrije osudi navedeni napad na pravoslavnu svetinju i traži da Hrvatska poštuje verske slobode u praksi - naveo je on.

Linta naglašava da se od završetka rata do danas u Hrvatskoj desio veliki broj napada na pravoslavne hramove, parohijske domove i pravoslavna groblja i da hrvatska policija ni u jednom slučaju nije pronašla organizatore i počinioce varvarskih napada niti su oni kažnjeni u skladu sa zakonom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading