Vapaj Crne Gore EU: Šaljite nam medicinsko osoblje, pred pucanjem smo!

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Svet

10.03.2021

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crna Gora od Evropske unije i NATO zatražila je hitnu pomoć u zdravstvenim radnicima, koji bi im pomogli u borbi protiv korona virusa, jer im je, kako je naveo ministar spoljnih poslova Crne Gore Đorđe Radulović, zdravstveni sistem pred pucanjem.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

U pismu kolegama u zemljama članica EU, Radulović je tražio da, ukoliko su u mogućnosti, u Crnu Goru hitno pošalju lekare, tehničare i ostalo medicinsko osoblje, piše podgoička Pobjeda.

Napominje se da o ovom apelu Evropskoj uniji vlada nije informisala crnogorku javnost.

Podrška se, kako se navodi, traži u okviru Mehanizama civilne zaštite (EU Civil Protection Mećanism) da bi se epidemija u Crnoj Gori pokušala staviti pod kontrolu.

- Kako bi se suprotstavili tom izazovu, obnovili smo zahtev ka EU civilnom mehanizmu zaštite (EU Civil Protection Mećanism) za dodatnu pomoć. Ovoga puta tražimo ljudske resurse - doktore, tehničare i ostalo medicinsko osoblje, koji bi, ukoliko to okolnosti dozvoljavaju, bili raspoređeni i pomogli borbu protiv ozbiljne bolesti njihovim crnogorskim kolegama. Pomoć u doktorima i ostalom medicinskom osoblju iz vaše zemlje nam je potrebna hitno - navodi Radulović u pismu u koje je Pobjeda imala uvid.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading