Preminuo bivši potpredsednik Vlade Crne Gore!

Autor: Republika

Svet

09.03.2021

20:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik Bošnjačke stranke (BS) i nekadašnji potpredsednik Vlade Crne Gore, Rafet Husović preminuo je danas u 57. godini, nakon kraće bolesti.

RepublikaFoto: youtube.com/Vijesti Online
Rafet Husović

Vest o smrti Husovića prvi je objavio reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić.

Bio je član Stranke Demokratske Akcije (SDA). Jedan je od osnivača, ujedno i član partije Bošnjačko – muslimanski savez (BMS) čiji je primarni, strateški cilj bio da objedini bošnjačke političke stranke u jednu respektabilnu političku partiju.

Svojim angažovanjem i autoritetom dao je značajan doprinos objedinjavanju političkih partija bošnjačkog naroda u jedinstvenu partiju – Bošnjačka Stranka.

Za predsednika Bošnjačke stranke izabran je na osnivačkoj skupštini stranke 26. februara 2006. godine, što je jednoglasno potvrđeno i na kongresu Bošnjačke stranke.

Na II kongresu Bošnjačke stranke 18.06.2011. godine ponovo je izabran za predsednika Bošnjačke stranke.

Obavljao je funkciju ministra bez portfelja u Vladi Crne Gore u periodu od 2009-2012. godine. Nakon parlamentarnih izbora 2012. godine, izabran je za potpredsednika Vlade Crne Gore za regionalni razvoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading