SUTRA NOVA DOZA SPUTNJIK V: Radost među Srbima, stiže još vakcina!

Autor: Republika.rs

Svet

06.03.2021

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog pogoršane epidemiološke situacije vlasti u Republici Srpskoj pozivaju na poštovanje mera, a podatak koji ohrabruje je da bi, prema najavama iz Moskve, 20.000 doza vakcina Sputnjik V trebalo bi da stigne u Banjaluku najkasnije sutra.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Sputnjik V vakcina

U poslednja 24 časa korona virus potvrđen je kod 323, od 997 testiranih osoba u Republici Srpskoj, a preminulo je pet obolelih, prenosi RTRS.

Planirano je da pošiljka od 20.000 vakcina Sputnjik V za Republiku Srpsku iz Moskve do Beograda stigne avionom, a odatle drumskim saobraćajem do Banjaluke.


- Mislim da ćemo svakih sedam do deset dana dobijati po jedno 20.000 vakcina - istakao je šef predstavništva Republike Srpske u Rusiji Duško Perović.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da nabavka vakcine ide po planu i da su do sada kupili 400.000 doza ruske vakcine.

Republika Srpska je uz 400.000 vakcina Sputnjik V, čije je dopremanje počelo, uplatila isto toliko doza iz programa Kovaks o čijim pošiljkama u RS još nema nagovještaja.

Vakcinisanje za građane RS je besplatna i na dobrovoljnoj bazi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading