ZLOČINAC IZETBEGOVIĆ DOBIJA DŽAMIJU U BiH: Bolesna provokacija za Srbe i Hrvate na Rostovu!

Autor: Republika

Svet

27.02.2021

14:44

Muslimani su najavili izgradnju džamije na Rostovu, između Bugojna i Novog Travnika, koja će nositi ime po Aliji Izetbegoviću.

Alija Izetbegović

Izgradnji se protive lokalni Hrvati.

Glavni razlog hrvatskom protivljenju izgradnje je u stradanju koje su Hrvati preživeli od tzv. armije BiH i činjenici da bi Rostovo moglo kriti tela i preostalih hrvatskih logoraša za kojima se traga skoro 28 godina, pišu Novosti.

Alija Izetbegović (Bosanski Šamac, 8. avgust 1925 — Sarajevo, 19. oktobar 2003) bio je predsednik Predsedništva SR BiH, a kasnije Republike Bosne i Hercegovine, osnivač i prvi predsednik Stranke demokratske akcije.

Osim što je bio predsednik predsedništva Alija Izetbegović je od "zelenih beretki" i drugih paravojnih formacija i mudžahedina organizovao zločinačku muslimansku Armiju BiH i imao realnu vlast nad svojim jedinicama koja je odgovorna za brojne ratne zločine i zločine protiv čovečnosti.

Haški tribunal i nijedan drugi sud nisu stigli da sude Izetbegoviću za zločine, a pitanje je da li bi bilo političke volje za takvim postupkom, imajući u vidu da gotovo niko nije odgovarao za muslimanske zločine nad Srbima.

Komentari (1)

Loading
Da bi mu se oprostile njegove

09.04.2021 07:42

hoce li ta dzamija za ovog zlikovca biti starija od naj starije