Dodik: Patrijarh da obezbedi dobru saradnju države i crkve

Autor: Tanjug, Republika

Svet

19.02.2021

12:53

Srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da su srpski narod i srpske države dobile novog patrijarha koji svojim delovanjem treba da produži i obezbedi jedinstvo crkve i dobru saradnju sa državom i da mu je posebna čast što je prisustvovao ustoličenju 46. patrijarha Porfirija.

Tanjug/Dragan Kujundžić
Milorad Dodik

Očekujem da patrijarh porfirije, istakao je Dodik "obezbedi dobru saradnju između crkve sa državama Srbijom i Republikom Srpskom".

U novom patrijarhu imamo kapacitete da se to i ostvari rekao je Dodik i dodao:

- Važno je što je SPC na miran način prošla kroz izbor novog patrijarha, to je bilo efikasno uz pokazano jedinstvo episkopa - ocenio je Dodik i čestitao SPC na valjano obavljenom poslu.

On je novinarima nakon što je izašao iz Patrijaršije, gde su posle ustoličenja patrijarh Porfirije i predsednik Srbije Aleksandar Vučić orišli u Patrijaršiju, preneo da se novom poglavaru SPC stavio na raspolaganje da mu pomogne u okviru svojih mogućnosti, kao i da se ozbede zajedničke poruke.

Te poruke, prema rečima Dodika, treba da budu usmerene na očuvanje mira, jedinstva, potrebe za razvojem...

Komentari (1)

Loading
Borac R SRPSKE

20.02.2021 09:44

Svi su izgledi da novog patrijarha neces moci vodati po promocijama pred izbore. Patrijarh je rekao da se nece baviti strancarenjem sto. tebi ne ide u prilog.