KOMŠIJE, GLEDAJTE I UČITE! U Hrvatskoj lov na veštice zbog vakcina, optužbe na račun ugledne doktorke! A U SRBIJI DRUGA PRIČA

Autor: Republika

Svet

15.02.2021

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zakuvalo se u Hrvatskoj zbog vakcina...

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Vakcinacija je poslednjih nedelja tema broj jedan, ne samo u Srbiji, nego i u regionu i Evropi. Tako se poslednja afera oko imunizacije dogodila u Hrvatskoj, gde je prof. dr Alemka Markotić optužena da je izvesnom novinaru obezbedila vakcinu preko reda. 

Foto: printscreen/24sata.hr

Reč je o uglednoj doktorki koja radi na Klinici za infektivne bolesti "Dr Fran Mihaljević" u Zagrebu. Ona oštro demantuje da je bilo kome obezbedila vakcinu i ističe da je samo čula da se hvalio zajedničkom poznaniku.

- Ta osoba se hvalila nekome koga ja znam da se vakcinisao/vakcinisala preko reda i to je to. Moja namera je bila da se niko unapred ne osuđuje. Treba prvo videti, pre nego što se donese sud, da li je ta osoba zbog zdravstvenog stanja imala razloga da se vakciniše. Onda možemo raspravljati dalje o tome. Ali, ja nijednom novinaru nisam omogućila da se vakciniše - istakla je Alemka Markotić.

I dok se u Hrvatskoj svađaju oko toga ko se vakciniosao, a sve zbog nedostatka cepiva, u Srbiji je situacija znatno bolja. Naša zemlja je druga u Evropi po broju vakcinisanih na milion stanovnika, a kada je reč o novinarima, oni, zahvaljujući odluci predsednika Aleksandra Vučića, zbog prirode posla, imaju prioritetan status.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading