MEDOJEVIĆ PRAO NOVAC?! Podignuta optužnica protiv lidera DF

Autor: Republika

Svet

14.11.2017

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorsko specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv lidera opozicionog Pokreta za promene (PZP) Nebojše Medojevića i još jedanaest osoba i optužilo ih da su deo kriminalne organizacije koja je prala novac, potvrdio je Viši sud u Podgorici.

RepublikaFoto: youtube.com/Pokret za Promjene
I on je na optužnici: Nebojša Medojević

- Višem sudu u Podgorici dostavljena je optužnica Specijalnog državnog tužilaštva kojom se okrivljenom N. M. stavlja na teret izvršenje krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije (...), okrivljenom M. N. izvršenje krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije (…) i produženog krivičnog dela pranje novca (…), okrivljenima D. V, Ž. Ć, G. K, I. P, P. D, L. R, V. B, N. J, A. S, i M. J. izvršenje krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije (…) i izvršenje produženog krivičnog dela pranje novca - saopštio je Viši sud.

Tom sudu je optužnica dostavljena na ocenu zakonitosti i osnovanosti.

Medojević i biznismen iz Banjaluke Miomir Nikolić su, posle više meseci istrage, optuženi da su bili na čelu kriminalne grupe koja je prala novac uoči i tokom izborne kampanje za oktobarske parlamentarne izbore prošle godine.

Istražitelji su pola godine proveravali finansijske malverzacije i, kako su u nekoliko navrata tvrdili, došli su do neoborivih dokaza koji potvrdjuju da je više osoba opralo stotine hiljada evra u interesu PZP, navode podgorički mediji.

PZP je deo opozicionog Demokratskog fronta (DF), koje su vlasti tokom kampanje za parlamentarne izbore prošle godine optuživali da je finansiran novcem iz Rusije.

Zbog sumnji u izvore finansiranja, DF-u je pre godinu dana blokirana raspodela novca iz budžeta koji tom parlamentarnom savezu pripada po osnovu osvojenih mandata.

Istraga je vodjena i protiv direktora PZP Dejana Vujisića, tehničkog sekretara te partije Željka Šćepanovića - šuraka Nebojše Medojevića, kao i lokalnog dilera deviza Gordana Konatara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading