NI HRVATSKA NE POPUŠTA MERE: Sve zabrane ostaju na snazi do 15. februara

Autor: Republika

Svet

29.01.2021

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska je danas produžila važenje epidemioloških mera do 15. februara, među kojima su i dalje na snazi zatvoreni kafići, restorani i teretane, čime su prevashodno nezadovoljni ugostitelji, koji najavljuju proteste.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Šef Kriznog štaba Davor Božinović je na konferenciji za novinare rekao da se nada da do protesta neće doći, jer, kako kaže, nema razloga za to.

- Mere su samo produženje onih koje su na snazi već dva meseca i u ta dva meseca smo došli do toga da, iako i sada imamo najliberalnije mere u Evropi, imamo i jasan trend pada broja novozaraženih - kazao je Božinović.

Dodao je da uprkos padu broja novozaraženih epidemiološka situacija nije na zadovoljavajućem nivou.

U poslednja 24 sata u Hrvatskoj je prijavljeno 29 smrtnih slučajeva i 561 novozaražena osoba korona virusom, saopštio je Nacionalni štab.

U Hrvatskoj je danas aktivno 3.117 slučajeva korona virusa, od kojih je 1.286 hospitalizovanih, a 121 pacijent je na respiratoru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading