PO NALOGU DPS PRIVEDEN GRADSKI SEKRETAR NEMANJA STAJIĆ! Milov teror: Hapsi zbog srpske trobojke

Autor: B. B.

Svet

26.01.2021

21:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delovi crnogorskog režima predvođeni predsednikom Milom Đukanovićem ne prestaju sa provociranjem i terorisanjem Srba. Crnogorska policija je tako na graničnom prelazu Ranče zbog srpske trobojke skoro deset sati maltretirala tri državljanina Srbije. Među njima je bio i sekretar Sekretarijata za poslove ozakonjenja objekata grada Beograda Nemanja Stajić.

RepublikaFoto: Slu`ba za informisanje predsednika Crne Gore
Milo Đukanović

Iako nisu napravili nikakav prekršaj, policija se praktično iživljavala i sprečavala njihov ulazak u Crnu Goru jer je tokom kontrole "na osnovu operativnih podataka" pronađeno 11 zastava Srbije. Za to vreme, od 11 sati, kad su privedeni u ponedeljak, pa do 20 sati, kad su pušteni, kako su posvedočili, vode im nisu dali, ali ih jesu vređali.

HAJDUČIJA NA DELU

Stajić je kazao da je njihova jedina krivica što su Srbi.

RepublikaFoto: youtube.com/TVKopernikus
Nemanja Stajić

- Priveli su nas i maltretirani samo zato što smo Srbi. Od 11 sati su nas držali kao kriminalce. Oduzeli su nam dva vozila, novac i laptopove i srpske zastave, bez ikakvog obrazloženja. Mi smo krenuli u privatnu posetu u Pljevlja. Ni jedan jedini prekršaj nismo napravili, a kamoli krivično delo. Jasno nam je da režim Mila Đukanovića nastavlja sa progonom Srba. Ni čašu vode nam nisu dali da popijemo. Na samoj granici su nas držali više od sat vremena - ispričao je Stajić za crnogorski portal Borba.me.

10 sati policija maltretirala državljane Srbije

 

Vređali su ga, kako je dodao, samo zato što je Srbin:

- Progon Srba se nastavlja, na delu je hajdučija Mila Đukanovića.

Na snimku koji je objavila Borba vidi se carinik koji nosi srpske zastave i laptopove, a na molbu da ih vrati u automobil carinik odbija to da učini.

MOJ STAV: Vladislav Dajković, politički analitičar

Važno je istaći sledeću paralelu: srpske zastave su opasnije od, recimo, pištolja Brana Mićunovića. Nova vlast Zdravka Krivokapića koja je došla tu gde jeste na zapadu srpskih glasova mora odlučno reagovati i ispitati slučaj do kraja, a ukoliko se ustanovi nedozvoljeno postupanje, onda i sankcionisati

RepublikaFoto: youtube.com/Vijesti Online
Miodrag Daka Davidović

Pokret Dake i Zdravka na izborima u Nikšiću

Narodni pokret Crne Gore (NPCG), čiji je osnivač crnogorski biznismen Miodrag Daka Davidović, učestvovaće 14. marta na lokalnim izborima u Nikšiću. Iako nije formalno član, premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, kako tvrde upućeni u Podgorici, podržava i stoji iza tog pokreta, kao politički ideolog. Uveren u pobedu NPCG na izborima u Nikšiću, Davidović je poziva sve, kako je naveo, slobodoumne radnike, seljake, penzionere, studente i intelektualce da im se pridruže.

Izbori u Nikšiću, drugom po veličinu gradu u Crnoj Gori, važni su za sve stranke, a posebno opozicioni DPS Mila Đukanovića, posle poraza koji je doživeo na avgustovskim parlamentarnim izborima.

- Molim vas stavite mi to u auto, ja ne znam šta vi tu možete da ubacite ili ne ubacite - čuje se na snimku.

IŽIVLJAVANJE

Pored Stajića, detaljno su kontrolisani i državljani Srbije Raško Pleskonjić, Mileta Mitrović i Pljevljak Radosav Šljivančan. I Pleskonjić je kazao da su zadržavani satima zbog nekoliko srpskih zastava:

STAJIĆ: Ni vodu nam nisu dali

- Redovnom kontrolom su pronašli nekih desetak zastava i ništa više. Zastave su u automobilu slučajno stajale već duži vremenski period. Zadržavali su nas nepotrebno.

Inače, u mercedesu u kom su bili Pleskonjić i Mitrović nađeno je 11 državnih zastava Srbije i tri laptopa. I kod Pleskonjića je pronađeno 7.000 evra, a kod Mitrovića 5.000 evra. Iza njih u vozilu škoda superb bili su Stajić i Šljivančanin. Kod Stajića je pronađeno 7.600 evra, a kod Šljivančanina 6.900 evra, a u vozilu dva laptopa.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Foto: Ilustracija

Urednik portala Borba.me Dražen Živković priča za Srpski telegraf da su ljude maltretirali i nad njima se iživljavali gotovo ceo dan, iako nisu počinili nijedan prekršaj, a kamoli krivično delo, samo zato što su Srbi.

ŽIVKOVIĆ: Ordenje bi dobili da su imali albanske ili američke

- Dozvoljeno je svakom licu da prenese do 10.000 evra, a oni su ukupno imali 26.500 evra. Problem su srpske zastave. Ordenje bi dobili da su imali albanske ili američke. Đukanovićev DPS je poražen avgusta 2020, ali su ostali svi njegovi načelnici u policiji. Nova vlast ih nije smenila niti se sada oglasila i osudila ovaj teror nad Srbima. Ne čini ništa da zaustavi Milovu histeriju protiv Srba - zaključuje Živković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading