Dodik: Ovakav Ustavni sud će razbiti BiH svojim neustavnim i kriminalnim odlukama usmerenim protiv srpskog naroda i Republike Srpske

Autor: Tanjug, Republika

Svet

12.01.2021

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će Republika Srpska nastaviti da obeležava 9. januar - Dan Republike, jer je tada formirana i to ne može biti promenjeno.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Milorad Dodik

- Povodom obeležavanja 9. januara - Dana Republike Srpske čujemo odavno poznate stavove kojima pojedinci pokušavaju da ospore ovaj datum. Taj datum je nešto što ostaje zauvek i što traje, kao što će trajati Republika Srpska - rekao je Dodik.

Dodao je da ostala dva člana Predsedništva, Željko Komšić i Šefik Džaferović, smatraju da imaju pravo na to, iako to nije stvar Predsedništva BiH.

Dodik je istakao da su inkvizitori međunarodne zajednice u Ustavnom sudu BiH tradicionalno usmerni protiv Srba.

- Značaj 9. januara - Dana Republike ostaće snažno utisnut u našem narodu. To je iskazano i ove godine kada su mnogi naši građani isticali zastave na svojim stanovima, kućama, balkonima i automobilima, praznik je proslavljen u krugu porodice i nema mogućnosti da ova činjenica bude promenjena - kazao je Dodik u izjavi za Srnu.

Prigovori koji povodom Dana Repubike dolaze iz Sarajeva, kazao je, imaju patološki politički karakter.

- Svima je poznato da Ustavni sud BiH radi protiv Srba i Republike Srpske, što je potvrđeno i odlukama koje je donosio, a jedna od njih je i o 9. januaru. Ovakav Ustavni sud će razbiti BiH svojim neustavnim i kriminalnim odlukama usmerenim protiv srpskog naroda i Republike Srpske. Ovaj sud ne brani BiH, nego je ruši jer ne poštuje Ustav BiH. Sinonim za Ustavni sud BiH je političko nasilje - naveo je Dodik.

Prema njegovim rečima, sve odluke Ustavnog suda BiH koje su donesene protiv Republike Srpske nemaju ustavni osnov, pa tako i odluka o 9. januaru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading