PREDSEDNIK VLADE CG POKAZAO DA NEMA GOREG LICEMERA: Krivokapiću, bruko!

Autor:

Svet

12.01.2021

05:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić nema ni stida ni srama. Prvo je tajno čestitao Dan Republike Srpske, a kada je obelodanjeno da je zvao predsednicu RS Željku Cvijanović, vadio se da je u pitanju bio neformalni razgovor.

RepublikaFoto: e-stock/P. JOVANOVIĆ
Zdravko Krivokapić

Krivokapićevo licemerje pokušao je da zataška njegov kabinet, koji je saopštio da zvanične čestitke nije bilo, već se radilo o privatnom razgovoru s predsednicom Cvijanović. Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije, za Srpski telegraf kaže da su oni pozdravili čestitke Dana Republike Srpske, kao i to da ih je Krivokapićev postupak ostavio u čudu:

- Mi smo, kao stranka srpskog naroda u Crnoj Gori, zahvalili svim pojedincima i organizacijama Crne Gore koji su čestitali Dan Republike Srpske, koji nije samo njen dan, nego je dan svakog Srbina na planeti. Bili smo iznenađeni kad smo videli da su vlada, odnosno premijer, čestitku koja je svakako trebalo da bude javna, pretvorili u privatan razgovor.

Mandić nema dilemu da građani koji su omogućili vlast Krivokapiću osuđuju premijerov potez, te da ponuđenim objašnjenjem o privatnom razgovoru sigurno nisu zadovoljni.

Mandić: Državni organi su se iskompromitovali i hapšenjem Brana Mićunovića

 

MINUSI U NIZU

Još jedan u nizu političkih minusa koje je ostvario crnogorski premijer jeste i hapšenje i puštanje Milovog dona, kako ga nazivaju mediji, Brana Mićunovića.

Abazović pisao lažnom Komšiću

Videvši šta se dešava Dritan Abazović, potpredsednik vlade Crne Gore, pokušao je da smiri tenzije sa susedima. Međutim, problem je što je Abazović odlučio da to uradi na Tviteru, gde je poruku prijateljstva uputio na lažni profil Željka Komšića, hrvatskog člana Predsedništva BiH.

- Poštovani članu Predsedništva Željko Komšić, vlada Crne Gore zvaničnu politiku vodi samo preko zvaničnih kanala komunikacije. Želimo najbolje odnose sa državama regiona. Ruka prijateljstva vlade CG pružena je svima, to važi i za Bosnu i Hercegovinu - napisao je Abazović.

- Ovo je bila jedna loše planirana, a još gore izvedena, akcija od državnih organa, koji su se samo iskompromitovali s hapšenjem Mićunovića zbog posedovanja oružja kada svako u Crnoj Gori zna da kod Mićunovića ne bi otkrili nikakav laptop ili skupoceno nalivpero, nego su samo mogli da pronađu neko oružje, priča o oružju, mi smo mislili da je to samo uvod u neku krupniju priču, a ona sama po sebi nije bila smisao za sprovođenje zakona - smatra Mandić.

Dajković: Razumem pritiske Zapada, ali ne razumem čemu snishodljivo ponašanje

ŽESTOKA REAKCIJA

Pored ovoga, Krivokapić, čija je politička karijera lansirana uz podršku opozicionog Demokratskog fronta, ubrzo se distancirao od ljudi koji su ga doveli do pozicije premijera, ali i ogradio od pitanja Kosova, koje je bilo jedno od glavnih Krivokapićevih argumenata u borbi za smenjivanje tadašnjeg režima Mila Đukanovića.

Dvoličnost Krivokapića:

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ

1. TAJNA ČESTITKA

Najskoriji biser Krivokapićevih političkih postupaka jeste čestitanje Dana Republike Srpske u privatnom razgovoru Željki Cvijanović. Bez ikakve objave na sajtu vlade CG ili na Tviteru, gde se redovno oglašava vlada, prošla je Krivokapićeva privatna čestitka, za koju se ne bi znalo da ga nije odala Cvijanovićka, koja mu se zahvalila u medijima. Kada se narod zapitao zbog čega nije upoznat sa pomenutom čestitkom, iz Krivokapićevog kabineta su pokušali neuverljivo da se opravdaju.

RepublikaFoto: facebook.com/Legende devedesetih

2. HAPSI, PA PUŠTA BRANA

Auto Brana Mićunovića zaustavila je policija 6. januara, tom prilikom je pronađeno oružje (dva pištolja). Crnogorski bos je tom prilikom priveden i zadržan u pritvoru, da bi bio pušten dva dana kasnije, zajedno sa članovima njegovog obezbeđenja, koji su priznali da je oružje njihovo. Brojni građani, a i poneki predstavnik vlasti, poput Dritana Abazovića, pozdravili su ovo hapšenje, nadajući se da to znači novi kurs Crne Gore u borbi s kriminalom, za razliku od Krivokapića, koji nije dao nikakvu izjavu povodom hapšenja. Što je dobilo i objašnjenje Mićunovićevim brzim puštanjem na slobodu.

RepublikaFoto: Tanjug

3. PRIZNANJE KOSOVA

Tokom litije za spas srpskih svetinja u Crnoj Gori, koje je pokušavao da otme tadašnji režim Mila Đukanovića, Krivokapiću su bila puna usta Kosova. Tada su postojale i opravdane nade, na osnovu njegovih oglašavanja, da će, ukoliko tadašnji režim bude svrgnut, pitanje priznanja Kosova ponovo doći na dnevni red i da će biti moguće povlačenje. Međutim, promena politike Podgorice prema Prištini pokazala se kao prazna priča.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

4. NOŽ U LEĐA SABORCIMA

Crnogorska opozicija predvođena Andrejom Mandićem i Milanom Kneževićem godinama je vodila žustru borbu protiv režima Mila Đukanovića. Ujedinjeni u koaliciji koju je predvodio tada nestranački kandidat Zdravko Krivokapić uspeli su da osvoje većinu i formiraju vlast. Krivokapić je prihvatio fotelju, dok je nož u leđa zabio Mandiću i Kneževiću, koji su ga i doveli na vlast.

Vladislav Dajković, politički aktivista iz Crne Gore, za Srpski telegraf kaže da će biti zanimljiva reakcija vlasti, koja je u fotelje došla na talasu glasova preko 100.000 Srba koji žive u Crnoj Gori.

- Razumem pritiske zapadnih ambasada, ali ne razumem čemu snishodljivo ponašanje po principu: Čestitaću, ali da niko ne zna. Zapravo, bolje ne čestitati uopšte ako je tako. Uostalom, ako se pravdaju činjenicom da moraju da poštuju Ustav BiH, zašto onda ne poštuju Ustav Republike Srbije i ne povuku priznanje lažne države Kosovo? Zar da se stidimo toga? Zar da okrećemo glavu od naših stradalnika? Zar da nas drugi uče šta je ispravno? Zar da budemo toliki licemeri, pa da im kažemo: "U pravu ste" - pita Dajković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading