"ZLATNA IKONA" PRED SUDOM! Uskoro saslušanje Dodika zbog poklona koji je dao Sergeju Lavrovu!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

06.01.2021

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo BiH najavilo je da će saslušati sva tri člana Predsedništva BiH, ambasadora BiH u Rusiji i ostale koji su učestvovali u organizaciji posete Sergeja Lavrova, a u vezi ikone koju je srpski član i predsedavajući Predsedništva Milorad Dodik poklonio šefu ruske diplomatije.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Iz državnog tužilaštva su podsetili da je s tim u vezi formiran predmet, a na osnovu informacije ministarke spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Bisere Turković.

U okviru navedenog predmeta sprovode se radnje i aktivnosti, kao i zahtevi i prikupljenje dokumentacije putem međunarodne pravne pomoći, pa će u okviru tog predmeta biti saslušan i ambasador BiH u Moskvi.


- Takođe biće saslušane i sve osobe koje su učestvovale u organizovanju posete Lavrova, kao i sva tri člana Predsedništva BiH, zbog, kako se navodi, "eventulanih propusta i dešavanja kojima je narušen ugled Bosne i Hercegovine - navodi Tužilaštvo.

Ikona, koju je Dodik poklonio Lavrovu, vraćena je iz Moskve i nalazi se u sefu Dodikovog kabineta u Predsedništvu BiH.

 
Dodik je juče po izlasku iz bolnice, gde je lečen od korona virusa, optužio federalne medije da pokušavaju da "aferom" u vezi sa ikonom prikriju dilomatski skandal dvojice članova Predsedništva BiH, Željka Komšića i Šefika Džaferovića, koji su bojkotovali susret sa Lavrovim.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading