Hrvatska proglašava stanje katastrofe!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

04.01.2021

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska vlada će proglaiti stanje prirodne katatrofe za dve županije pogođene razornim zemljotresom, koji je prouzrokovao ogromnu štetu, izjavio je danas premijer Andrej Plenković.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

- Proglasićemo katastrofu danas u Sisačko-moslavačkoj i Zagrebačkoj županiji, jer smo dobili informacije s terena o razmerima šteta koje su se dogodile, posledicama na normalno funkcioniranje života, i to će pomoći građanima - rekao je Plenković na konferenciji za novinare.

Najavio je da će danas saopštiti javnosti šta je sve do sada preduzeto.

On je uoči sedice vlade rekao da su 24 osobe povređene, od kojih je 18 na bolničkom lečenju, među njima i četiri vatrogasca.

S obzirom na veliki broj naknadnih potresa, Plenković je rekao da građani ne moraju biti u strahu, ali da moraju biti na oprezu.

Rekao je i da je puno učinjeno na području zdravstva na ugroženom području i da je informisan da je deo bolnice u Petrinji bezbedan za upotrebu, kao i da će sisačka bolnica moći da primi još 50-ak pacijenata.

- Vlada je suočena s dve velike krize, mi smo odlučili da proglasimo katastrofu u dve županije, uz posotjeći Štab biće formiran poseban na čijem čelu će biti ministar Tomo Medved, a biće uključeni predsatvnici svih resora, njegovi zamenici Milošević i Horvat - rekao je Plenković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading