Sakupljeno skoro pet MILIONA EVRA, za oštećene u ZEMLJOTRESU! Evo kako će NOVAC biti podeljen!

Autor: Telegraf, Republika

Svet

02.01.2021

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaka čast!

Republika

Foto Ilustracija

Izvršni predsednik Crvenog krsta Hrvatske, Robert Markt, izjavio je da je za građane pogođene razornim zemljotresom do sada prikupljeno 36 miliona kuna (4,8 miliona evra) donacija.

- Siguran sam da će svi građani koji su uplatili novac putem Crvenog krsta Hrvatske biti zadovoljni, jer ćemo taj novac na najtransparentniji mogući način podeliti hrvatskim građanima nastradalima u zemljotresu - rekao je Markt.

On je najavio da će Crveni krst od jedinica lokalne samouprave dobiti spiskove stanovnika koji su pretrpeli štetu od potresa na čije žiro-račune će biti uplaćen novac.

- To će zahtevati određeno vreme, ali mi ćemo učiniti sve da to bude što pre, jer smo svesni da su potrebe velike - rekao je Markt za Novu TV.

On je istakao da sada nije potrebno slati hranu, higijenu i vodu, jer raspolažu sa dovoljnim količinama, a svi ljudi kojima je potrebno dobili su hranu za određeno vreme.

- Ovo je operacija koja će trajati dugo i molim sve koji su željni da pomognu da pričekaju koji dan i sigurno ćemo ih uključiti u tu operaciju - istakao je Markt.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading