BOGATA SLAMARICA: Prva beba u Banjaluci u 2021. dobila ZLATNIK i novac

Autor: Tanjug, Republika

Svet

01.01.2021

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas je, u ime grada, darovao zlatnik i 1.000 konvertibilnih maraka (500 evra) prvorođenoj bebi u Banjaluci, na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske.

RepublikaFoto: pixabay.com
Beba (Ilustracija)

Stanivuković je rekao da je, saznavši da su potom rođeni i blizanci, odlučio da, mimo protokola, kao gradonačelnik Banjaluke daruje i njih sa po 500 KM.

- Ovo je poruka koliko nam je važna demografska i pronatalitetna politika - rekao je Stanivuković novinarima ispred Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC-a u Banjaluci, prenosi RTRS.


On je dodao da, s obzirom na epidemiološku situaciju, nije predviđen ulazak kod porodilje i bebe i da će dežurni lekar preuzeti poklone i naknadno ih uručiti.

Stanivuković je rekao da grad Banjaluka nema demografa ili telo pri gradskoj Skupštini koje se bavi isključivo demografskom politikom i najavio da je plan da se ide u tom pravcu.
 


Dežurni lekar u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Saša Savić rekao je novinarima da je prva beba dečak rođen jutros u 7.30 časova.

- Beba i majka su dobro, porođaj je izvršen carskim rezom - naveo je Savić.

On je istakao da je u protekla 24 časa rođeno devet beba, od kojih šest dečaka i tri devojčice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading