Uhapšeni osumnjičeni za pokušaj atentata na novinarku Oliveru Lakić

Autor: Tanjug, Republika

Svet

25.12.2020

22:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorska policija uhapsila je dvojicu osumnjičenih za planiranje ubistva novinarke podgoričkih Vijesti Olivere Lakić, saopštio je danas specijalni tužilac Saša Čađenović.

RepublikaFoto: facebook.com/olivera lakic
Olivera Lakić

On je rekao da je za ubistvo Lekićeve nuđeno 150.000 evra.

Reč je o pripadnicima grupe koja je osumnjičena 2018. za pokušaj ubistva Lakićeve s ciljem da je spreče da istražuje kriminalne organizacije na teritoriji Crne Gore i njihove veze sa kriminalnim grupama iz regiona.


Čađenović je novinarima rekao da je policija uhapsila i procesuirala članove te krimialnen grupe i time, kako je kazao, sprečila više likvidacija.

Kazao je da je ista kriminalna grupa odgovorna i za pokušaj ubistva više osoba u Herceg Novom, postavljanjem mine rasprskavajućeg usmerenog dejstva.

On je na konferenciji za novinarre rekao da je početkom decembra u Podgorici sprečena likvidacija J. A.

Istakao je da je i nakon što je grupa sada pokojnog Stevana Stamatovića osuđena, nastavljeno na radu u tom predmetu i da je identifikovan A. S. član te grupe, preneo je portal Vijesti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading