MILO U PANICI: Počela hapšenja krupnih riba u Crnoj Gori!

Autor:

Svet

24.12.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pao čovek koji sve zna!

RepublikaFoto: E stock
Milo Đukanović

Direktor Uprave za nekretnine Crne Gore Dragan Kovačević, koji je juče uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, mogao bi da bude zaštićeni svedok u eventualnom sudskom procesu protiv Mila Đukanovića jer se radi o čoveku koji zna sve tajne crnogorskog predsednika, smatraju sagovornici Srpskog telegrafa.

Kovačević, inače član Glavnog odbora Socijaldemokratske partije, uhapšen je zbog izgradnje kuće u zoni morskog dobra, a iza rešetaka je završila i načelnica Područne jedinice uprave u Tivtu Ana Lakićević. Akciju je izveo specijalni policijski tim.

- Pravda će zakucati na vrata svih onih koji su se ogrešili o zakon - napisao je na Tviter nalogu koordinator svih službi bezbednosti Dritan Abazović i dodao da je počela borba nove vlade protiv korupcije.

SLEDEĆI JE BRAJOVIĆ?

Profesor međunarodnog prava Dejan Mirović za Srpski telegraf kaže da je ovo samo početak obračuna s krupnim kriminalom.

- Gospodin koji je uhapšen treba istražnim organima da objasni veze s bivšim predsednikom skupštine Ivanom Brajovićem, a potom redom sve do samog vrha, odnosno Mila Đukanovića. Ako se dokažu optužbe, on bi mogao da bude svedok-saradnik i da nam objasni ulogu Brajovića u svim Đukanovićevim kriminalnim radnjama. Mislim da postoji politička volja da se sve raščisti jer i u samom okruženju Mila Đukanovića ima mnogo ljudi koji treba da budu privedeni. Mislim da je sledeći gospodin Brajović jer on ne samo da je bio politički šef Kovačeviću već i predsednik Skupštine i neko ko je u Đukanovićevim najbližim krugovima. Samo na taj način će doći do glave Milove kriminalne hobotnice - ocenjuje Mirović.

Prvo krupno hapšenje naišlo je na odobravanje većinske Crne Gore, mada ima i onih koji strahuju da se radi o zamazivanju očiju jer je na čelu Specijalnog tužilaštva i dalje Milivoje Katnić, čiju je smenu opozicija svojevremeno tražila zbog bespogovorne odanosti aktuelnom režimu i montiranja slučaja "državni udar".

RAZBITI ZAVET ĆUTANJA

- Ovo će imati izuzetno pozitivan odjek u narodu, bitno je da se krenulo u obračun s korupcijom i kriminalom, ja se samo nadam da neće ostati samo na tome, već će ići dalje i konačno uhvatiti sve krupne ribe. Crna Gora je polarizovana zemlja, na severni siromašni deo i bogati jug, na kojem se decenijama švercuje sve i svašta, od cigareta pa do narkotika - kaže Predrag Jeremić, urednik portala Embargo.

I on, kao i Mirović, veruje da bi Kovačević mogao da bude svedok-saradnik protiv aktuelnog predsednika.

- Tamo se sve radi u četiri oka, svi su povezani, sve se tamo zataškava preko nekih rodbinskih, kumovskih i privatnih veza. On bi sigurno mogao da bude dragocen svedok-saradnik i smatram da tužilaštvo treba to da mu ponudi. Jasno je da on nije poslednja karika u lancu korupcije, ali je čovek koji je, milom ili silom, nateran da nešto potpisuje. Sada, eto, ima priliku da milom prokaže Mila - zaključuje Jeremić.

Lični stav Nebojše Medojevića, lidera "Pokreta za promjene":

"Sve, osim hapšenja Đukanovića i njegovog brata, cirkuska je predstava za prevarene birače. Vlada hapsi sitne ribe, a štiti krupne. Kao što sam i rekao, borba protiv korupcije ove vlade će se fokusirati na sitne ribe. Kovačević je uhapšen zbog izgradnje kuće na morskom dobru, a u toj zoni kuće imaju i Vesna Medenica, predsednica Vrhovnog suda Crne Gore, i guverner Centralne banke Radoje Žugić, kao i hiljade drugih privilegovanih pojedinaca. Zašto oni nisu uhapšeni?"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading