ŽENE, ČUVAJTE SE! Sajber Romeo hara društvenim mrežama, među žrtvama i jedna baka!

Autor: Blic, Republika

Svet

19.12.2020

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve žene iz Hrvatske, postale su žrtve "sajber" Romea, koji im je kroz svoju tužnu životnu priču iz džepa izvukao pravo malo bogatstvo. Naime, on je preko Fejsbuka kroz prepiske uspeo da im se dodovri, nakon čega su mu lakoverne žene uplatile novac na njegov račun.

RepublikaFoto: pixabay.com

Prva žrtva, baka stara 74 godine, iz koprivničko križevačke oblasti u Hrvatskoj, "olakšana" je za nekoliko hiljada kuna, nakon što joj je prevarant poslao zahtev za prijateljstvo na Fejsbuku.

Kako se navodi, on joj je ispričao svoju tešku životnu priču, odnosno, nesrećan događaj koji mu se desio i na taj način je od nje u periodu od jula do septembra, pribavljao imovinsku korist.

Sav novac je uplaćivan na njegov račun u inostranstvu.

Isto je prošla i druga žena, stara 43 godine, koja je prevarantu uplaćivala novac na račun od jula do oktobra ove godine. Kako su saoštili iz hrvatske policije, on je ovaj put prefrigano manipulisao nesrećnom ženom, te mu je ona slala novac kako bi on mogao da doputuje kod nje u Hrvatsku. Tom prilikom, ona je oštećena za pravo malo bogatstvo, odnosno, nekolko desetina hiljada kuna.

 
Zbog ova dva slučaja, Hrvatska policija je upozorila građane da ne nasedaju na razne internet prevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Naime, u saopštenju, oni su ih pozvali da ne šalju novac nepoznatim osobama, te i da ne nasedaju na tužne životne priče i tragedije osoba čiju istinitost i verodostojnost, ne mogu da provere.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading