MANDIĆ SE OVIM REČIMA OPROSTIO OD PATRIJARHA: Bdeo je nad najvećom ranom srpskog naroda ovoga veka - Kosovom!

Autor: Tanjug

Svet

20.11.2020

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera crnoborskog Demokratskog fronta Andrija Mandić, uz saučešću SPC povodom smrti parijarha Irineja, kaže da je tu vest primio kao o gubitku najbližeg.

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Andrija Mandić

Mandić kaže da je patrijarh bio nepokolebljivi branilac vere pravoslavne, brižni pastir i predvodnik, veliki čovek i Srbin.

Smrću je, dodao je, odložio svoje preteško ovozemaljsko breme i, kako je naveo, "pohrlio u susret onome kome je posvetio citav svoj život". Istakao je i da je bila čast i privilegija hodati ljudskim i duhovnim pravcem koji je on trasirao.


- Njegov blagoslov i podrška u trenutku kada se činilo da je sve potonulo i izgubljeno bili su nam podstrek za odlučan otpor progonu i ponižavanju Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori - naveo je Mandić, preneo je podgorički portal IN4S.

Često osporavan od onih kojima je smetala njegova sabornost, on je, navodi Mandić, blagosiljajući svoje neprijatelje, bez odmora i umora radio na ucvršcivanju jedinstva Crkve i odbrani nacionalnog i duhovnog identiteta i jedinstva srpskog naroda.

- Bdeo je nad najvećom ranom srpskog naroda ovoga veka – Kosovom, ni za trenutak ne zaboravljajući ni sve ostale srpske duhovne enklave od Australije, Afrike i obe Amerike. Istorija će zabeležiti da je za njegovog života završena najveća srpska bogomolja - Hram Svetoga Save - naveo je Mandić.

Istakao je da u ove dane velikih gubitaka i velike tuge srpskog naroda, amaneti i blagoslovi dvojice velikih pastira, Irineja i mitropolita Amfilohija, obavezuju na još veće jedinstvo i snažniji otpor pokušajima da se obezvredi doprinos koji je srpski narod dao uspostavljanju i istorijskom trajanju Crne Gore i da se izgura na marginu politicke scene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading