Crna Gora od nedelje uvodi policijski čas

Autor: Tanjug, Republika

Svet

13.11.2020

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crna Gora će od nedelje primeniti nove epidemiološke mere koje predviđaju policijski čas od 21 do pet sati ujutro, kao i, između ostalog skraćenje radnog vremena prodavnica i ugostiteljskih objekata.

RepublikaFoto: pixabay.com


Nove mere predviđaju i zabranu međugradskog kretanja vikendom, kao i ograničenje maksimalnog broja okupljenih osoba na četiri, te i da se verski obredi i skupovi održavaju bez vernika, preneo je danas ministar zdravlja Kenan Hrapović, objavili su crnogorski mediji.

On je na konferenciji za štampu istakao da će ove mere važiti do 1.decembra, i da će biti produžene u slučaju dalje teže epidemiološke situacije.


U detalju nove mere predviđaju zabranu kreatnja od 21 do pet sati, uz izuzetke - obavljanje posla i privrednih aktivnosti, zdravstvene potrebe i humanitarni razlozi.
 

Dalje je predviđeno da se najviše četiri osobe mogu kretati zajedno na otvorenom prostoru.

Od petka u ponoć do nedelje u ponoć zabranjeno je kretanje van opština, izuzev za obavljanje posla i privredne aktivnosti, zdravstvene potrebe i iz humanitarnih razloga. Nove mere zabranjuju sve verske skupove, svadbe, sva privatna okupljanja i proslave. U verskim objektima dozvoljeni su obredi, ali bez prisustva vernika.

Ugostiteljski objekti moćiće da rade od sedam do 20 časova, pri čemu će svaki objekat morati imenovati odgovorno lice za primenu mera.

U ugostiteljskim objektima obavezno je nošenje maske, bilo da je na otvorenom ili zatvorenom, osim tokom konzumiranja hrane i pića.

Dezinfekciona sredstva moraju biti na svakom stolu, a dezinfekcija ruku na ulazu i izlazu je obavezna.

Obavezno je i postavljanje pleksiglasa između stolova.

Maksimalan broj osoba za istim stolom je četiri, uz razmak od dva metra između stolova.

U fitnes centrima je moguće trenirati, ali samo uz nošenje maske, a ujedno i svaka osoba mora imati na raspolaganju deset kvadratnih metara.

Zabranjeni su grupni treninzi.

Isto tako nove mere predviđaju i zabranu posećivanja u stambenim objektima za lica koja nisu iz isto domaćinstva.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading