SRPSKI VOJNICI DALI SVOJE ŽIVOTE, A ONI IM TAKO VRAĆAJU! INCIDENT U BUDVI: Prekinuto polaganje venaca OSLOBODIOCIMA IZ VELIKOG RATA

Autor: Tanjug, Republika

Svet

08.11.2020

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Budve Marko Carević položio je danas venac na spomen ploču na zidinama Staroga grada, posvećenu srpskim oslobodiocima Budve.

RepublikaFoto: twitter.com/zelenacg1244
Spomenik srspkim vojnicima u Budvi

Na tabli koja je iznad glavnih vrata u Stari grad postavljena 1931. piše: "Na uspomenu dolaska hrabre pobedonosne Srpske vojske koja posle junačkih pobeda oslobodi Budvu, na Mitrovdan 8. novembra 1918. postavlja Opština Budva".

I dok su sveštenici Mitropolije crnogorsko-primorske davali pomen stradalima u Prvom svetskom ratu, dogodio se incident, prenele su "Vijesti".


Meštanka Darinka Daja Ljubiša protestovala je smatrajuci da je reč o lažnim istorijskim podacima.

Nastalo je komešanje, usledile su i teške reči.

Sveštenici su nastavili sa pomenom, a okupljeni su Ljubišu izveli iz mase.

- Okupili smo se da još jednom odamo počast našim herojima koji su upisani zlatnim slovima u istoriju srpskog naroda i grada Budve - rekao je Carević i istakao da su oni pred mnogobrojnim i mnogo snažnijim neprijateljem hrabro ustali u odbranu svoga naroda i svoje Budve.

- Sa ovih prostora je bilo 1.100 dobrovoljaca i mi smo na njih ponosni. Zajedno sa svim narodima sa prostora Balkana, na Mitrovdan izvojevali su pobedu i pobedonosno umarširali u ovaj grad i doneli nama zavet za buducnost - kazao je Carević, pozivajući sve da prihvate ove istorijske činjenice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading